Prieskum: Do druhého kola volieb by podľa Focusu išiel Fico s Kiskom

TASR TA3
10.3.2014 12:40

Podľa prieskumu verejnej mienky, ktorý pre Hospodárske noviny (HN) urobila agentúra Focus, by v prvom kole prezidentských volieb zvíťazil Robert Fico s podporou 35 percent voličov pred Andrejom Kiskom (23,8 percenta).

Prieskum: Do druhého kola volieb by podľa Focusu išiel Fico s Kiskom
SITA

Na treťom a štvrtom mieste by sa s minimálnym odstupom umiestnili Radoslav Procházka (9,9 percenta) a Milan Kňažko (9,7 percenta).

Prieskum agentúra realizovala v dňoch 25. februára – 3. marca 2014 formou osobného dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1052 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Ako uvádzajú dnešné HN, za úvodnou štvoricou nasleduje Pavol Hrušovský (7,9) a Gyula Bárdos s podporou 5,3 percenta respondentov. Za nimi sa v prieskume umiestnil Ján Čarnogurský (3,2 percenta), Helena Mezenská (2,7), Viliam Fischer (0,9), Ján Jurišta (0,6), Jozef Šimko (0,5), Jozef Behýl (0,2), Milan Melník (0,2) a Stanislav Martinčko (0,1 percenta).

Respondentom bola položená nasledujúca otázka: "V polovici marca budú na Slovensku prezidentské voľby. Predstavte si však, že by sa prezidentské voľby konali už tento víkend a na prezidenta by kandidovali nasledujúci kandidáti, ktorých mená sú uvedené na tomto zozname v abecednom poradí. Ktorému z nich by ste dali svoj hlas?"

Voliť by nešlo 11,4 percenta respondentov a 11,4 percenta odpovedalo "neviem". Ostatných 77,2 percenta respondentov bolo rozhodnutých zúčastniť sa na voľbách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok