Trenčín zvíťazil nad Žilinou v nadstavenom čase

TA3 TASR
1.3.2014 22:42

Karol Mondek v nadstavenom čase sobotňajšieho zápasu 20. kola rozhodol gólom na 2:1 do siete MŠK Žilina o tom, že futbalisti AS Trenčín zaostávajú v tabuľke najvyššej domácej súťaže Corgoň ligy za vedúcim Slovanom Bratislava stále len o 6 bodov.

AS Trenčín - MŠK Žilina 2:1 (0:1)

Góly: 72. de Macedo, 90. Mondek - 30. William. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Mondek, Ramon - Králik, 3542 divákov

Zmeny a striedania:

AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Rundič (35. Ramon), Madu – Bero (66. Simon) – van Kessel (57. De Macedo), Holúbek, Mišák, Mondek – Malec

MŠK Žilina: Krnáč – Mabouka, Škriniar, Králik, Hučko – Pečovský – Jelič (80. Mihalík), Káčer, Škvarka (89. Jurčo), Guba (69. Čmelík) – William

Tréner Žiliny Adrián Guľa sa vôbec prvýkrát predstavil v Trenčíne po jeho letnom odchode. V úvodných momentoch duelu sa oba tímy iba oťukávali. V 9. minúte sa uvoľnil Jelič a jeho strela z hranice šestnástky preverila Volešákovu pozornosť. To však bolo na dlhý čas všetko. Po 25 minútach hry chyboval Rundič, loptu mu vypichoval William, prihral ju nikým nekrytému Káčerovi, no jeho pokus smeroval len do stredu brány. Šancu otvoriť skóre na domácej strane mal Malec, ktorého vysunul dlhým výkopom Volešák. V poslednej chvíli však pred ním na dvakrát dokázal situáciu zachrániť Krnáč. Žilinčania sa ujali vedenia po pol hodine hry. Rundič sa nedohodol s Volešákom a William poľahky otvoril skóre. Vyrovnať mohol z priameho kopu Mišák, z dobrej pozície však tesne minul.

Trenčania vstúpili do druhého polčasu aktívnejšie. V 49. minúte Holúbekovu strelu z hranice šestnástky zneškodnil Krnáč. V nasledujúcich minútach si zverenci Martina Ševelu vytvorili zlepšeným pohybom tlak. V 66. minúte vyviezol loptu Madu, Malec ju priťukol do čistej šance Mišákovi, no Krnáč bol rýchlejší. O chvíľu sa uvoľnil Malec a z 8 metrov netrafil priestor brány. V 72. minúte po ľavej strane potiahol loptu striedajúci Simon, prihral ju do šance Malecovi, jeho zakončenie Krnáč vyrazil iba pred de Maceda, ktorý do prázdnej brány vyrovnal. O chvíľu mohli strhnúť vedenie na domácu stranu Mondek i Mišák. Chýbalo im však viac rozvahy v zakončení. Desať minút pred koncom mal rozhodnutie na kopačke čerstvý Mihalík. Z ľavej strany ale minul bránu. O päť minút ostal na hranici pokutového územia voľný Škvarka, vyznamenal sa Čögley, ktorý jeho prudkú loptu zblokoval. V 86. min Škvarka zoči-voči Volešákovi neuspel. Víťazný gól napokon strelil Mondek v nadstavenom čase po Simonovom prízemnom centri.

Hlasy:

Ivan Vrabec, tréner AS Trenčín: "Náš vstup do duelu nebol taký, aký sme si predstavovali. Žilina bola prvý polčas lepším mužstvom. Nevyhrávali sme súboje, boli sme pomalší. Druhú našu chybu aj potrestala. V kabíne sme si cez polčas povedali, že sa nič nedeje a máme na zvrat. Chlapci od prvej chvíle druhého polčasu išli za obratom. Vsadili sme všetko na výhru, ku ktorej nám pomohli aj dobre načasované striedania."

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Strelili sme gól, mali sme šancu po vysunutej obrane. V druhom polčase mal príležitosť Jelič a Guba. Potom sa domáci dostali do zápasu a vyrovnali. Zápas sme mohli vyhrať, tlačili sme sa do víťazstva. Naše príležitosti sme do siete nedokázali upratať, domáci sa presadili v súboji jeden na jedného a bol koniec zápasu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok