Pred PKO bude strážené parkovisko i miesto pre odťahovku

SITA
15.2.2014 13:26

Parkovisko pred PKO bude prevádzkovať spoločnosť Staromestská, a.s., ktorej ho prenajalo Staré Mesto ešte vlani v apríli, po úpravách by ho mohli sprístupniť na jar tohto roku.

Pred PKO bude strážené parkovisko i miesto pre odťahovku

Parkovisko pred budovou Parku kultúry a oddychu (PKO) v Bratislave bude po novom slúžiť ako odstavisko odtiahnutých vozidiel, ale aj ako strážené parkovisko. Parkovisko potrebuje ešte viacero úprav, sprístupniť by ho mohli na jar tohto roku. Parkovisko bude prevádzkovať spoločnosť Staromestská, a.s., ktorej ho prenajalo Staré Mesto ešte vlani v apríli. Agentúru SITA o tom informovala staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová.

Dnes zanedbané parkovisko pred budovou PKO sa už tento rok zmení aj na strážené parkovisko pre krátkodobé i dlhodobejšie parkovanie. Odstavené tu zároveň budú aj odtiahnuté autá. Na parkovisku však potrebuje spoločnosť ešte osadiť rampy na vjazde a výjazde, parkovisko treba oplotiť a pozemok vyčistiť od náletových drevín. S prácami by mohla spoločnosť Staromestská, a.s, začať v marci alebo apríli a trvať by mali dva až tri týždne. Potom bude parkovisko sprevádzkované. Ako vysvetlila Obuchová, úpravy parkoviska nezaťažia rozpočet Starého Mesta, hradiť ich bude zo svojich prostriedkov spoločnosť. Strážené parkovisko bude fungovať pre všetkých obyvateľov Bratislavy i pre návštevníkov mesta na krátkodobé i dlhodobé parkovanie, obyvatelia si však za službu budú musieť zaplatiť. Ako vysvetlila Obuchová, výška poplatku bude adekvátna danej lokalite. Cenník si však určí prevádzkovateľ parkoviska, teda spoločnosť Staromestská a.s.

Staré Mesto na svojej oficiálnej stránke zároveň odmieta, že parkovisko pre odťahovú službu pred PKO by v budúcnosti mohlo znamenať vznik "odkladiska, vrakoviska a smetiska v lukratívnej zóne". Mestská časť tvrdí, že dnes zanedbané parkovisko sa po úpravách skultivuje a bude pod stálym dozorom. Prízvukujú tiež, že autá, ktoré sem bude odťahová služba odvážať, budú bližšie k miestu odťahu než je to v súčasnosti a miesto bude tiež dostupnejšie pre mestskú hromadnú dopravu. "V žiadnom prípade tu nebudú umiestené autá - vraky, keďže odstraňovanie vrakov z komunikácii nespadá pod činnosť Staromestskej a.s. a vraky sa odťahujú na vrakoviská," píše Staré Mesto na svojej internetovej stránke.

Spoločnosť Staromestská a.s. založila v roku 2011 mestská časť Staré Mesto ako hlavný akcionár. Účelom spoločnosti je správa, údržba a prenájom majetku a ďalších činností zapísaných v obchodnom registri. V roku 2012 Staré Mesto obnovilo činnosť spoločnosti so zameraním na služby súvisiace s čistením verejného priestranstva, údržby komunikácii a parkov v správe Starého Mesta a vysielanie lokálnej digitálnej televízie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok