Colníci zadržali kamión, ktorý viezol namiesto drevenej kôry tabak

TASR
30.1.2014 18:16

Poľský kamión, ktorý viezol namiesto drevenej kôry 15,5 tony rezaného tabaku zadržali v stredu skoro ráno colníci Kriminálneho úradu finančnej správy v spolupráci s colníkmi Colného úradu Žilina. TASR o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Colníci zadržali kamión, ktorý viezol namiesto drevenej kôry tabak
TA3

Kamión mal podľa dokladov prepravovať drevenú kôru z Maďarskej republiky do Lotyšska. „Pri kontrole nákladného priestoru však colníci zistili, že namiesto deklarovaného tovaru preváža 15,5 tony rezaného tabaku. Tabak by bolo možné použiť na výrobu tabakových výrobkov, pričom len únik na spotrebnej dani zo samotného tabaku v tomto prípade predstavoval 1,1 milióna eur,“ povedala Macíková.

Doplnila, že z uvedeného množstvo tabaku by bolo možné vyrobiť až 15,5 milióna cigariet. „Pri predaji týchto nelegálnych cigariet by bol únik na spotrebnej dani ešte vyšší ako v prípade predaja rezaného tabaku a dosahoval by výšku minimálne 1,41 milióna eur. Zadržaný rezaný tabak bol balený v papierových škatuliach, v každej bolo 33 kilogramov tabakovej zmesi. Tovar po vykonaní kontroly zaistil v zmysle daňových predpisov Colný úrad Žilina. V súvislosti so zadržaním tabaku colníci vypočuli dve osoby,“ dodala hovorkyňa finančnej správy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok