V Jelšave to medzi županom Kotlebom a poslancami iskrilo

TA3 TASR
17.1.2014 18:33

Na bezpečnosť počas rokovania zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) dnes v Jelšave dohliadalo sedem pracovníkov súkromnej bezpečnostnej služby (SBS).

Podľa predsedu BBSK Mariana Kotlebu bolo ich úlohou predísť prípadného úsiliu o narušenie rokovania. Tak ako sa to stalo počas úvodného rokovania, keď sa do miestnosti snažil dostať aktivista, prezlečený za Mikuláša.

Mesto Jelšava bolo dnes pod zvýšeným bezpečnostným dohľadom. Okrem policajných hliadok a SBS, s ktorou spolupracuje mesto sa o organizáciu stalo aj niekoľko desiatok ľudí zamestnaných na verejnoprospešných prácach. Sedem pracovníkov SBS malo na sebe tričká s nápisom Úrad BBSK. "Sú to pracovníci na dohodu, ktorých sme zamestnali len na dnešný deň," povedal hovorca BBSK Miroslav Belička.

Poslanci sa k ich pôsobeniu na rokovaní nechceli vyjadrovať, hoci ich mzdy hradil úrad. "Je to prinajmenšom neštandardné, aby sme boli takto chránení, ja nepociťujem potrebu byť pod ochranou, možno časť ľudí to tak pociťovala, preto ich najali. Nie som človek, ktorý sa bežne stretáva s pánom predsedom, ale si myslím, že sa k tomu skôr či neskôr vrátime," reagovala poslankyňa Ľubica Laššáková za Smer-SD.


Marian
Kotleba spoluprácu s SBS nevylúčil ani v budúcnosti. "Ja strach nemám, je to preventívne opatrenie proti tomu, aby nám tu napríklad v rokovacej sále niekto nerozlieval farbu. Dnes tu nebol jediný problém a bolo to preventívne opatrenie. Či to bude štandardom dnes zodpovedne povedať neviem, bude to záležať na tom, kde a ako budú ďalšie rokovania zastupiteľstva," doplnil Kotleba.

_21_jelsava_.JPG
us2.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok