Čečensko zaplatí rodinám, ktoré dali synovi meno Mohamed

TASR
14.1.2014 10:22

Čečenský prokremeľský vodca Ramzan Kadyrov prisľúbil 1000 dolárov každej rodine, ktorá dá svojmu novonarodenému dieťaťu meno po prorokovi Mohamedovi alebo jeho príbuzných a spoločníkoch. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

Čečensko zaplatí rodinám, ktoré dali synovi meno Mohamed
SITA

Prémia sa vzťahuje na deti narodené v pondelok, na sunnitský sviatok narodenín zakladateľa islamu proroka Mohameda. Vyplatí ju regionálna nadácia vedená matkou čečenského lídra Ajmani Kadyrovovou financovaná zo súkromných zdrojov.

Po 1000 dolárov dostanú všetci novorodenci pomenovaní po Mohamedovi, po niektorej z jeho manželiek alebo desiatich spoločníkoch, ktorým prorok osobne prisľúbil, že sa dostanú do raja.

Narodeniny zakladateľa islamského náboženstva sú v ostatných rokoch v Čečensku predmetom rozsiahlych osláv. Náboženské slávnosti pred hlavnými mešitami v krajine sa začínajú veľkolepými ohňostrojmi.

Kadyrova kritici obviňujú z mrhania štátnymi prostriedkami na rôzne nákladné projekty, ako je výstavba najväčšej mešity v Rusku, alebo veľkých osláv za účasti západných celebrít.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok