Frešo nevidí dôvod na zvolanie mimoriadneho kongresu strany

SITA
29.12.2013 11:12

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo neuvažuje, že by zvolal po odchode trojice poslancov NR SR mimoriadny kongres strany, na ktorom by požiadal o vyslovenie dôvery. Vedenie strany má podľa neho výraznú podporu v rámci SDKÚ-DS.

Frešo nevidí dôvod na zvolanie mimoriadneho kongresu strany
SITA

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, o odchode rokovala ústredná rada. “Tam nikto neodišiel, nikto nás neopustil, snáď okrem jednej členky, čiže pri päťtisícovej členskej základni je to pomerne silný signál, že tí, ktorí odišli, nemali nejakú väčšiu podporu v rámci vnútorných štruktúr SDKÚ-DS,“ povedal s tým, že na rokovaní rady bola veľmi podporná atmosféra. Každé uznesenie prešlo podľa Freša skoro jednohlasne, okrem jedného.

Frešo v súčasnosti chodí po krajoch. Na stretnutia podľa neho chodí široká členská základňa - od krajských reprezentantov, cez predsedov miestnych zväzov, až po radových členov. „Boli to stovky ľudí. Debatovali sme mnoho hodín ako robiť politiku, ako byť úspešní v kampani, ako ísť do každých ďalších volieb. Tam by sme vycítili, keby bol nejaký typ nedôvery. Skôr naopak,“ konštatoval Frešo.

Poslanci Národnej rady SR Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý a Magdaléna Vášáryová vystúpili v decembri zo strany aj z poslaneckého klubu SDKÚ-DS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok