Gáborík bude opäť pauzovať, má zlomenú kľúčnu kosť

nhl.com SITA
22.12.2013 08:20

Návrat slovenského hokejového útočníka Mariána Gáboríka na ľad NHL po zranení kolena trval iba veľmi krátko. Ešte počas prvej tretiny sobotňajšieho súboja Columbusu s Philadelphiou musel 31-ročný krídelník odstúpiť pre zlomenú kľúčnu kosť. Gáborík pre zranenie kolena absentoval 17 zápasov od polovice novembra, teraz bude mimo diania ďalší zatiaľ bližšie nešpecifikovaný čas.

Gáborík bude opäť pauzovať, má zlomenú kľúčnu kosť
SITA

Trenčiansky rodák v 11. min potiahol puk v útočnom pásme, ešte stihol vystreliť, ale potom ho telom pritlačili medzi seba dvaja hráči súpera Braydon Coburn a Zac Rinaldo, a po dopade na ľad bolo zle. Paradoxne, Gáboríkova strela krátko pred zranením znamenala asistenciu na prvý gól domácich, keďže odrazený puk vrátil do bránky Ryan Johansen. Slovenský útočník do svojho zranenia odohral 2:45 min.

"Je nám ho veľmi ľúto. Je to veľká strata pre náš tím. Veľmi tvrdo pracoval na návrate na ľad a teraz toto. Kým sa opäť nezranil, vyzeral na ľade veľmi dobre. Mal v sebe veľa energie," povedal na adresu Gáboríka tréner Columbusu Todd Richards. "Je to jednoducho smola. Keď sme videli, za akých okolností opäť odchádza predčasne z ľadu, súcítili sme s ním," reagoval pre web NHL útočník Columbusu Ryan Johansen. Aj vďaka jeho dvom gólom Columbus zdolal Philadelphiu 6:3.

Zámorské médiá ihneď pripomenuli, že Gáborík je skvelý hráč, ktorý však akoby priťahoval zranenia. Počas 14 sezón v NHL odohral kompletný počet 82 zápasov základnej časti iba raz. Až šesťkrát musel pre zdravotné problémy vynechať 10 a viac duelov. Do svojho prvého zranenia v tejto sezóne nazbieral v drese Blue Jackets 11 kanadských bodov za 5 gólov a 6 asistencií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok