Novým trénerom futsalovej reprezentácie sa stal Španiel Angulo

TASR
17.12.2013 22:42

Slovenská futsalová reprezentácia bude mať po vzore volejbalu a hokeja trénera zo zahraničia, keď sa po Jánovi Janíkovi ujme kormidla Španiel Marcos Angulo. TASR túto informáciu v utorok večer potvrdil Vladimír Škorec, člen Komisie futsalu SFZ.

Novým trénerom futsalovej reprezentácie sa stal Španiel Angulo

Angula poveril vedením národného tímu prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. Zatiaľ bude svoju dočasne zverenú funkciu vykonávať do 14. januára, keď je na programe zasadnutie Výkonného výboru SFZ. Na ňom sa definitívne rozhodne, či bude Angulo aj natrvalo trénerom slovenského tímu alebo futsalový orgán vyrukuje s iným menom.

Angulo povedie Slovákov už v blížiacom sa prípravnom dvojzápase v Taliansku (7. a 8. januára), jeho asistentom bude kouč reprezentácie do 21 rokov Richard Bačo. Angulo dobre pozná stredoeurópsky región z pôsobenia na lavičke popredného maďarského klubu Rába ETO Győr.

"Slovenský futsal verí, že návrhom na angažovanie španielskeho trénera urobil správny krok, ktorý bude trvať aj dlhodobejšie. Návrh Komisie Futsalu SFZ je do konca júna 2014 s opciou na ďalšie obdobie. Zmyslom dlhodobejšej spolupráce s Angulom, okrem skvalitnenia práce s reprezentáciami, je v súčinnosti so SFZ aj naštartovanie systému vzdelávania trénerov a rozbehnutie užšej spolupráce v metodike na klubovej úrovni," uvádza sa v stanovisku Slovenského futsalu.

Janíkova zmluva má platnosť do 31. decembra tohto roka a kompetentné osoby sa rozhodli nepokračovať vo vzájomnej spolupráci. Jedným z hlavných dôvodov tohto kroku bol neúspech v kvalifikácii ME 2014, resp. v septembrovej baráži, v ktorej Slováci po dvoch prehrách s Chorvátskom (1:3 doma, 0:4 vonku) nepostúpili na ich prvý veľký šampionát. Janík zostáva trénerom sériového slovenského majstra Slov-maticu FOFO Bratislava, s ktorým nedávno získal tri body v elitnom kole UEFA Futsal Cup-u v slovinskom Lašku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok