Křetínský a J&T si na EPH požičajú od Kellnera

TASR
17.12.2013 21:43

Miliardár Petr Kellner a jeho skupina PPF bude financovať transakciu, pri ktorej Daniel Křetínský a skupina J&T kúpia podiel spoločnosti PPF v spoločnom podniku Energetický a průmyslový holding (EPH).

Křetínský a J&T si na EPH požičajú od Kellnera
CTK

Informáciu o financovaní potvrdilo serveru Týden.cz niekoľko zdrojov z energetických a finančných kruhov. Informoval o tom server E15.cz.

Skupina PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera v súčasnosti rokuje o predaji svojho podielu v EPH do rúk Daniela Křetínskeho a J&T. "O transakcii sa rokuje už niekoľko mesiacov. Hlavným vyjednávačom je Daniel Křetínský," povedal pre Týden.cz zdroj oboznámený s rokovaním.

Minulý týždeň, keď sa informácie o predaji objavili, pritom podľa neho nebola transakcia uzatvorená. "Je to preto, že nie je zabezpečené financovanie." O tom hovoril minulý týždeň aj Daniel Křetínský, keď povedal: "Žiadna dohoda o tejto transakcii podpísaná nie je, preto nemá zmysel komentovať špekulácie."

Skupina PPF by mohla predať svoj podiel v EPH na dlh. Buď by akcie EPH vo svojej držbe previedla a vznikla by jej pohľadávka voči Křetínskemu a skupine J&T, alebo by mohla kupujúcim peniaze požičať. Skupina PPF si plánuje celú transakciu poistiť. "Požičia im 30 miliárd Kč (1,08 miliardy eur). Všetky akcie EPH budú zábezpekou," povedal pre Týden.cz informovaný zdroj z energetických kruhov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok