Súd prerokuje odvolanie v prípade tragickej nehody v Polomke

TASR
26.2.2012 13:43

Krajský súd v Banskej Bystrici sa bude v pondelok 27. februára na verejnom zasadnutí zaoberať odvolaním v prípade tragickej zrážky autobusu s vlakom na železničnom priecestí v obci Polomka v okrese Brezno, v ktorom je obžalovaný vodič autobusu Ján M.

Súd prerokuje odvolanie v prípade tragickej nehody v Polomke

Voči rozhodnutiu Okresného súdu v Brezne vodič autobusu aj jeho obhajca podali odvolanie čo do viny aj trestu. Prokurátor prítomný na pojednávaní podal odvolanie čo do výroku o treste.


Samosudca Okresného súdu v Brezne na hlavnom pojednávaní 26. mája 2011 rozhodol, že vodič autobusu je vinný z prečinu všeobecného ohrozenia. Odsúdil ho na súhrnný trest odňatia slobody na 8,5 roka do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Taktiež dostal trest zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel vo výmere štyri roky.

Ako TASR priblížila hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná, predmetná vec bola predložená krajskému súdu na rozhodnutie o odvolaní 11. novembra 2011. Spis má pritom cca 3000 strán a bolo ho potrebné naštudovať.


Pri tragédii na železničnom priecestí v Polomke 21. februára 2009 zahynulo 12 osôb, šesť ľudí utrpelo ťažké zranenia, 19 ľahké. V autobuse sa vtedy nachádzali obyvatelia Bánoviec nad Bebravou a okolia, ktorí cestovali na lyžovačku. Na mieste tragédie odhalili 30. októbra 2009 pamätník obetiam nehody. Od nej uplynuli v utorok 21. februára tri roky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok