Počasie sa umúdrilo, výstraha prvého stupňa v niektorých okresoch ešte platí

TA3 TASR
8.12.2013 07:47

Na severe Slovenska bude aj v pondelok fúkať silný vietor. Najmä na hrebeňoch hôr môže dosahovať nárazovú rýchlosť 40 metrov za sekundu. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal varovanie druhého stupňa.

O prognóze na najbližšie týždňe sme sa zhovárali s meteorológom Marcelom Mackom

PREŠOV: Poveternostná situácia sa zlepšuje, cestári zrušili 2. situačný stupeň

Cestári zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) dnes od 8.00 h zrušili 2. situačný stupeň na cestách v oblasti Štrba, Kežmarok, Levoča a Poprad. Na týchto miestach pretrváva 1. situačný stupeň a situácia na cestách je pokojnejšia.

Ako pre TASR uviedol Miroslav Milý zo SÚC PSK, oproti včerajšku sa poveternostné podmienky zlepšili a vietor sa ustálil. Vodiči si aj napriek tomu majú dávať pozor, pretože v okolí Popradu sa miestami stále vyskytuje silnejší vietor a vytvárajú snehové jazyky.

Taktiež je na niektorých cestách v okolí Žiaru, Tatranskej kotliny, Starej Ľubovne, Prešova, Bardejova a Svidníka vzhľadom na nočné sneženie stále kašovitá alebo aj ujazdená vrstva snehu. No väčšina ciest je podľa Milého prejazdná. Neprejazdný ostáva pre kamióny horský priechod Vernár a taktiež je neprejazdná cesta medzi Štrbou a Šuňavou, ktorú sa cestári pokúsia sprejazdniť dnes.

Milý tiež povedal, že počas noci bolo v teréne 94 vozidiel SÚC PSK, ktoré spolu najazdili 12.000 kilometrov. Z toho 7300 prepluhovali a 4300 posypali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok