Situácia po orkáne Xavier sa vracia do normálu

TA3 TASR
7.12.2013 13:23

Záplavy, silný vietor a dážď najviac zasiahli pobrežné oblasti, kde spôsobili lokálne záplavy. S tými mali problémy najmä vo Veľkej Británii, Nemecku a Poľsku. Orkán si vyžiadal najmenej desať ľudských životov.

Počet obetí orkánu v Poľsku stúpol na päť

Počet obetí orkánu Xaver v Poľsku sa dnes zvýšil na päť mŕtvych. Bez elektriny naďalej ostávalo viac ako 30.000 domácností na severozápade krajiny, informovala agentúra DPA.

Po doterajších správach o troch obetiach na životoch dnes policajný hovorca vo Vroclave pre agentúru PAP povedal, že 47-ročného muža ešte v piatok pri vonkajších prácach strhol silný vietor z balkóna. Ďalší muž zahynul pri nehode, pri ktorej v Pomoransku diaľkový autobus vrazil do vyvráteného stromu.

Počet obetí v severnej a severozápadnej Európe tým dosiahol najmenej 12, predchádzajúce hlásili z Británie, Švédska a Dánska.

Vzhľadom na silné snehové zrážky boli naďalej uzavreté dva hraničné priechody medzi Českou republikou a Poľskom. Pri Prahe narazil nočný vlak smerujúci do Moskvy do stromu. Vlak pokračoval v jazde až skoro ráno so šesťhodinovým meškaním.

Po prechode orkánu Xaver nad Rusko sa počasie v západnej Európe upokojovalo. Podľa nemeckých meteorológov však treba v najbližších dňoch rátať ojedinele so silnými nárazmi vetra. V nedeľu prejde cez Nemecko ďalšia tlaková níž, ktorá so sebou prinesie dážď a vietor, znova najmä na severe krajiny, dodáva DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok