Mišenku už pre vraždu Čongrádyho nestíhajú

SITA TASR
5.12.2013 17:34

Viliama Mišenku a spol. už za popravu bosa Petra Čongrádyho a členstvo v zločineckej skupine nestíhajú, informoval portál čas.sk. Partia bola obvinená od vlaňajšieho mája na základe výpovede svedka Jána K. Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, sa v prípade objavil nový svedok. Ten tvrdí, že všetko bolo inak.

Mišenku už pre vraždu Čongrádyho nestíhajú
SITA

Prokurátor rozhodol o zastavení trestného stíhania voči obvineným Viliamovi M., Ľubošovi F., Rolandovi Z., Karolovi M. a Štefanovi B. za skutok členstva v zločineckej skupine a za vraždu Čongrádyho. Rozhodnutie ešte nenadobudlo právoplatnosť. Vladimíra M. a Štefana B., ktorí pre obvinenie z vraždy Čongrádyho sedeli vo väzbe, prokurátor prepustil na slobodu.

„Boli zadržané a obvinené iné osoby,“ potvrdila hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Koľko ľudí zadržali a koľkí obvinení už sedia v base pre iné skutky, prokuratúra nechcela špecifikovať. „Vzhľadom na momentálne prebiehajúce vyšetrovacie úkony v súčasnosti nebudeme poskytovať podrobnejšie informácie,“ dodala hovorkyňa. Zdroj Nového Času tvrdí, že podľa nového svedka boli motívom Čongrádyho vraždy pozemky a výstavba nákupného centra na nábreží Dunaja.

Ako píše čas.sk, pôvodne policajti na základe výpovedí Jána K. pracovali s verziou, že motívom bola krádež peňazí z nitrianskej banky z januára 1996. Vladimíra M. v stredu opäť zadržali pre obvinenie z vraždy Jozefa Gudábu z marca 2003. Jeho tajný hrob kriminalisti našli vo februári 2011, keď obvinili aj Vladimíra M. a Karola M. Prokurátor teraz nechce povedať, či bude pre Vladimíra M. žiadať väzbu.

Vladimír M. je ešte obvinený z ďalších vrážd a lúpeže. Vo všetkých prípadoch ho usvedčuje Ján K. Tohto svedka však stíhajú za marenie spravodlivosti. Vyrobil totiž falošné nahrávky, na ktorých má osoba vystupujúca ako prokurátor korupčné správanie, dodal čas.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok