NATO sa dohodlo s Ruskom na likvidácii starej munície

TA3, TASR
4.12.2013 12:42

Situácia v Afganistane a Sýrii, likvidácia chemických zbraní a prípravy ma summit Severoatlantickej aliancie. Týmto témam sa už druhý deň venujú ministri zahraničných vecí členských krajín NATO na zasadnutí v Bruseli. Popri ministerskej schôdzke zasadá aj Rada NATO-Rusko.

Aktuálne informácie z Bruselu nám zatelefonoval náš kolega Róbert Zoľák

Lavrov odmieta zasahovanie do situácie na Ukrajine

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov dnes vyhlásil, že nerozumie utorkovému vyjadreniu NATO, odsudzujúcemu "neprimerané použitie sily" proti demonštrantom na Ukrajine. Minister žiada, aby do situácie na Ukrajine nezasahovali cudzie štáty.

"Nerozumiem, prečo NATO dalo takéto vyhlásenie," povedal Lavrov v Bruseli po schôdzke s ministrami zahraničných vecí členských štátov NATO.

"Dúfam, že ukrajinskí politici budú schopní situáciu vyriešiť pokojnou cestou. Odporúčame všetkým, aby do toho nezasahovali," citovala ruského ministra agentúra Reuters.

Ministri zahraničných vecí 28 členských krajín Severoatlantickej aliancie v utorok v spoločnom vyhlásení okrem odsúdenia "neprimeraného použitia sily" proti demonštrantom na Ukrajine vyzvali všetky strany, aby sa vzdali provokácií a násilia.

"Vyzývame vládu a opozíciu, aby začali viesť dialóg a odštartovali reformný proces," uvádza sa v stanovisku, ktoré NATO zverejnilo na svojej internetovej stránke.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok