CNN mlčí o zostrihanom rozhovore s ruským veľvyslancom

TASR
29.11.2013 07:15

Americká spravodajská televízna stanica CNN odmietla komentovať situáciu ohľadne zostrihaného rozhovoru s ruským veľvyslancom pri OSN Vitalijom Čurkinom. Informovala o tom vo štvrtok agentúra ITAR-TASS.

CNN mlčí o zostrihanom rozhovore s ruským veľvyslancom
SITA

Televízia odvysielala interview v utorok. S ruským veľvyslancom sa rozprávala populárna moderátorka Christiane Amanpourová.

Tlačové oddelenie CNN ale nevysvetlilo, prečo bola z rozhovoru vystrihnutá Čurkinova výzva na rešpektovanie vôle Sýrčanov, z ktorých väčšina, podľa veľvyslanca, podporuje prezidenta Bašára Asada. Reagovalo len vyhlásením, že televízia nikdy neposkytuje vyjadrenia týkajúce sa jej programov.

CNN podľa ITAR-TASS nevysvetlila ani to, prečo odstránila Čurkinovo zhodnotenie vývoja v Sýrii, napríklad v súvislosti s prekážkami, ktoré sýrska opozícia kladie pod nohy humanitárnym operáciám.

Tlačové oddelenie neodpovedalo ani na otázku, či si je vedenie CNN vedomé vyhlásenia ruskej diplomacie k incidentu. "To, že CNN v rozhovore s Čurkinom vystrihla jeho zásadné zhodnotenie ohľadne Sýrie, je ďaleko za hranicami profesionalizmu a jednoduchého pochopenia," reagovala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok