David Rath odovzdal súdu svoje cestovné doklady

TASR
15.11.2013 16:26

Bývalý stredočeský hajtman David Rath obžalovaný z korupcie odovzdal dnes na pražskom súde svoje cestovné doklady, informoval Český rozhlas. Exposlanec tým splnil jednu z podmienok, na základe ktorých ho v pondelok prepustili z ruzynskej väznice. Vo väzbe strávil celkovo 18 mesiacov.

David Rath odovzdal súdu svoje cestovné doklady
ČTK

Pred svojim prepustením sa musel Rath písomne zaviazať, že neutečie za hranice. V prípadnej realizácii takéhoto zámeru by mu malo zabrániť aj odovzdanie cestovných dokladov.

Rath Vrchnému súdu v Prahe prisľúbil aj to, že bude na slobode viesť poriadny život, nebude páchať trestnú činnosť, vždy sa dostaví na vyzvanie úradov a nebude mariť priebeh svojho súdneho procesu. Nesmie sa tiež zapájať do činností súvisiacich s výberovými konaniami.

Za bývalého poslanca sa okrem toho zaručilo niekoľko známych osobností, napríklad Jan Kačer, niekdajší olympionik Robert Změlík alebo politička Taťána Fischerová. Súd ich záruky ale neprijal.

Okrem prípravy na proces, ktorý bude opäť pokračovať 3. decembra, sa Rath mieni venovať aj svojmu lekárskemu povolaniu v ambulantnej praxi svojej manželky.

Obžaloba viní 47-ročného politika a ďalších desať ľudí z upravovania zákaziek v Stredočeskom kraji, ktoré sa nezaobišlo bez podplácania. Samotný Rath všetky obvinenia odmieta už od svojho zatknutia v máji 2012.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok