Panasonic plánuje veľké prepúšťanie

SITA
24.10.2013 08:48

Japonská spoločnosť Panasonic pripravuje výrazné prepúšťanie pracovníkov, ktorí vyrábajú čipy. Z celkového počtu 14 tis. týchto zamestnancov chce spoločnosť prepustiť polovicu a možno predať niektoré továrne.

Panasonic plánuje veľké prepúšťanie
SITA

Informoval o tom denník Nikkei. Spoločnosť obmedzuje výrobu čipov, keďže v tejto oblasti klesajú marže pre silnú konkurenciu predovšetkým juhokórejských spoločností.

Tento krok zvýrazňuje rozhodnutie šéfa spoločnosti Panasonic Kazuhira Tsugu zbaviť sa tých oblastí podnikania, ktoré prinášajú nízke marže a sústrediť sa na produkty, ktoré budú spoločnosti prinášať vysoké marže, aby sa ukončilo obdobie stratových rokov.

Panasonic vyrába čipy v dvoch japonských prefektúrach Toyama a Niigata a ďalej aj v Číne, Indonézii, Malajzii a v Singapure. Prepúšťanie sa pravdepodobne dotkne tovární mimo Japonska.

Výdavky spojené s prepúšťaním by v aktuálnom hospodárskom roku, ktorý sa skončí v marci, mali podľa predpokladov dosiahnuť výšku 50 mld. jenov (JPY). V hospodárskom roku 2012 spoločnosť Panasonic vykázala prevádzkovú stratu 184 mld. JPY.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok