Hoci Bystričania na ihrisku dominovali, víťazstvo si domov nesie Ružomberok

TA3 SITA
19.10.2013 20:29

V prvom polčase dominovali na ihrisku domáci futbalisti, ale spokojnejší mohli ísť do šatne na prestávku Ružomberčania, ktorí strelili gól z jedinej vážnejšej možnosti v 24. minúte.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 14. kolo - sobota:

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok 0:1 (0:1)

Gól: 24. Tawamba, ŽK: 64. B. Ľupták - 10. Adamovič, rozhodovali: Straka - Brendza, Kubačka, 1690 divákov 

Zostavy:

B. Bystrica: Boroš - Podstavek, Nosko, P. Vajda - B. Ľupták - Turňa, Brašeň, Považanec (70. Faško), Peňaška (67. Chrien) - M. Marcin, Pavol Jurčo (84. Šovčík)

Ružomberok: M. Nikolič - M. Nosek, Greššák, Adamovič, P. Maslo - L. Lupták (69. Lačný), Zošák (90.+ R. Bartoš), Martin Nagy, Zreľák - Ďubek (88. A. Lovás), Tawamba 

V prvom polčase dominovali na ihrisku domáci futbalisti, ale spokojnejší mohli ísť do šatne na prestávku Ružomberčania, ktorí strelili gól z jedinej vážnejšej možnosti v 24. min. Zošák poslal center pred bránku, kde Maslo našiel Tawambu, ktorý nedal Borošovi šancu - 0:1. Ostatnépríležitosti mali iba Banskobystričania. V 11. min preveril Nikoliča z priameho kopu Považanec, o tri minúty neskôr po akcii z pravej strany mieril voľný Brašeň v šestnástke do žrde a v 31. min Peňaška vysunul pekne Marcina, ktorému v pokutovom území nevyšla koncovka.

Po zmene strán sa obraz hry trochu zmenil. Dukla sa snažila vyrovnať, ale hostia ju do šancí nepúšťali. Liptáci boli dlho vyrovnaným súperom. Až v poslednej pätnásťminútovke sa futbalisti spod Urpína viac usadili na polovici súpera a pohrozili. Faško neuspel proti Nikoličovi 
strelou z rohu päťky, na opačnej strane to z protiútoku skúšal z uhla na Boroša striedajúci Lačný a potom sa predviedol slušnou koncovku v šestnástke banskobystrický stredopoliar Brašeň, ale ani on neprekonal gólmana Ružomberka. Naopak, hostia po rohu mali možnosť zvýšiť vedenie, ak by Lačného hlavička bola presnejšia. V závere zverenci trénera Vukušiča nepripustili drámu, i keď to skúšal v ich pokutovom území v nadstavenom čase aj brankár Dukly Boroš. 

Hlasy:

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Zápas bol o jednom góle. Bolo to iba o tom, kto ten prvý gól dá a získa tým obrovskú výhodu. Dal ho napokon súper a dostal sa na koňa. Mojim zverencom nemôžem odoprieť snahu a ani ochotu pobiť sa o výsledok. Prvú šancu sme si vypracovali my, ale nepremenili sme ju. V druhom polčase sme sa dostali do ďalších dvoch či troch možností a mohli sme aspoň remizovať. Avšak gól sme nedali."

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Pre nás je to cenné víťazstvo, bolo to derby a človek v takom prípade dopredu nevie, ako sa to skončí. Najdôležitejšie bolo, že sme dali prvý a zároveň jediný gól zápasu. Napokon sa ukázalo, že práve to rozhodlo o výsledku. Z prvej šance trafili domáci žrď, čiže sme mali šťastie. Potom sme dali pekný gól. Druhý polčas bol iba o tom, či to udržíme alebo nie. Mali sme zámer nebrániť jednogólový náskok. Skôr sme chceli pridať ešte druhý gól, to sa nám nepodarilo, i keď sme čakali, že domáci budú riskovať. Tešíme sa z výsledku a ideme ďalej."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok