Vaculík prvým slovenským majstrom Európy na plochej dráhe

TASR TA3
30.9.2013 07:42

O historicky najväčší úspech slovenskej plochej dráhy sa postaral 23-ročný pretekár Speedway Clubu Žarnovica Martin Vaculík. V posledných pretekoch finálovej série ME na plochej dráhe v poľskom Rzeszówe nielen vyhral, ale aj preskočil v konečnom poradí všetkých svojich súperov a stal sa tak prvým slovenským majstrom Európy na plochej dráhe.

Martinovi Vaculíkovi patrilo po troch finálových kolách majstrovstiev Európy jednotlivcov priebežné štvrté miesto s päťbodovou stratou na vedúceho Dána Nicki Pedersena. V poslednom kole ale slovenský reprezentant nepoznal na dráhe premožiteľa a nielen, že vyrovnal bodový zisk vedúceho Dána, ale vďaka víťazstvu vo finálovej jazde sa stal majstrom Európy s trojbodovým rozdielom práve pred Nicki Pedersenom. Konečné tretie miesto obsadil Rus Grigorij Laguta.


Veľký úspech Martina Vaculíka podčiarkuje aj skutočnosť, že ide len o druhý cenný kov slovenského plochodrážnika vôbec. Prvým bol bronz, ktorý získal práve on na ME juniorov v roku 2009. Veľkým úspechom bolo aj jeho víťazstvo pri prvom vystúpení v cykle Grand Prix 2012 v poľskom Gorzówe, keď to dokázal z pozície náhradníka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok