Slovenskí futsalisti prehrali aj v Chorvátsku a nepostúpili na ME 2014

SITA
24.9.2013 22:27

Slovenská mužská reprezentácia vo futsale po domácej prehre 1:3 s Chorvátmi neuspela ani v odvetnom zápase play-off postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Belgicka, keď v utorok večer prehrala v Dubrovníku s domácim výberom 0:4.

Slovenskí futsalisti prehrali aj v Chorvátsku a nepostúpili na ME 2014
TASR

Zverenci trénera Jána Janíka v jubilejnom stom zápase seniorskej futsalovej reprezentácie SR prehrávali od 5. min presným zásahom Jeloviča a ten istý hráč pridal v 22. min aj druhý gól. To už Chorváti hrali bez vylúčeného Grciča. Tretí klinec do slovenskej "rakvy" zatĺkla v 35. min najväčšia hviezda súpera Marinovič a definitívnu podobu výsledku dal v 38. min Jelovič, ktorý skompletizoval hetrik.

Slováci nastúpili už aj s kapitánom Ladislavom Mikitom, ktorý v prvom zápase v Bratislave nemohol hrať pre trest za ČK v predchádzajúcom súťažnom zápase. 

Miestenku v baráži ME 2014 si slovenský výber vybojoval na marcovom domácom kvalifikačnom turnaji. Slováci skončili na treťom mieste za mužstvami Azerbajdžanu a Bosny a Hercegoviny. Postup na budúcoročný kontinentálny šampionát si zaistili víťazi štyroch dvojzápasov (Ukrajina, Rumunsko, Holandsko, Chorvátsko).

Majstrovstvá Európy vo futsale sa uskutočnia od 28. januára do 8. februára 2014 v belgických Antverpách, známych je už všetkých dvanásť účastníkov. Okrem Belgicka, ktoré bude hostiť finálový turnaj ME 2014, si priamy postup z hlavnej fázy kvalifikácie vybojovalo sedem víťazov základných skupín - Taliansko, Azerbajdžan, Rusko, Španielsko, Portugalsko, Česko a Slovinsko. 

Výsledok odvetného stretnutia play-off o postup na ME 2014 vo futsale:
Chorvátsko - Slovensko 4:0 (1:0) - prvý zápas 3:1, Chorvátsko postúpilo na futsalové ME 2014
Góly: 5., 22. a 38. Jelovič, 35. Marinovič 
ČK: 18. Grcič (Chor.), rozhodovali: Eduardo Fernandes Coelho a Nuno Bogalho (obaja Portug.) 

Zostavy:
Chorvátsko: Jukič (Stojkič) - Grcič, Jelovčič, Marinovič, Novak - Čapar, Dakič, Protega, Grbeša, Matoševič, Petrovič, Čavar, Babič 
Slovensko: Gašparovič (Brndiar) - Rafaj, Kozár, Mikita, Haľko - Rejžek, Rick, Brunovský, Drahovský, Fehérvári, Várady, M. Bahna, Bartošek 

Ďalšie výsledky odvetných zápasov play-off o postup na ME 2014 vo futsale:
Srbsko - Rumunsko 2:7 (0:2) - prvý zápas: 1:2, na ME postúpilo Rumunsko 
Maďarsko - Ukrajina 5:4 (1:1) - prvý zápas 1:2, na ME postúpila Ukrajina 
Holandsko - Bosna a Hercegovina 2:1 (1:0) - prvý zápas 2:3, na ME postúpilo Holandsko

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok