Polícia zaistila na parížskom letisku 1,3 tony čistého kokaínu

TASR
22.9.2013 07:41

Francúzska polícia objavila 1,3 tony čistého kokaínu v batožine cestujúcich lietadla spoločnosti Air France, ktoré na parížske letisko Roissy priletelo z venezuelskej metropoly Caracas. Oznámili to francúzske médiá s tým, že k zadržaniu drogy došlo už 11. septembra.

Polícia zaistila na parížskom letisku 1,3 tony čistého kokaínu
SITA

Droga sa nachádzala v 30 kufroch, ktoré však nepatrili žiadnemu cestujúcemu, a jej hodnota na pouličnom trhu je približne 200 miliónov eur. Podľa francúzskeho ministra vnútra Manuela Vallsa bolo niekoľko drogových kuriérov vzatých do väzby, ich presný počet však nie je známy.

Odhalenie takejto veľkej zásielky kokaínu trvalo francúzskej polícií niekoľko týždňov, pričom spolupracovala s kolegami z Veľkej Británie, Holandska a Španielska.

Prípad podľa Vallsa "ilustruje dôležitosť posilnenia medzinárodnej spolupráce v boji proti obchodníkom s drogami". Minister na tlačovej konferencii v Nanterre pri Paríži ďalej uviedol, že od začiatku roka francúzsky úrad pre boj proti obchodovaniu s drogami zaistil štyri tony kokaínu.

Podľa francúzskych médií sa juhoamerickí obchodníci s drogami momentálne zameriavajú na Európu, najmä na Francúzsko, pretože americký trhu je už nasýtený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok