Slovan nadelil Nitre debakel, Vittek dal 50. gól v belasom drese

TASR TA3
18.9.2013 20:08

Futbalisti Slovana Bratislava jednoznačne zvíťazili v stredajšom zápase 10. kola Corgoň ligy, keď na Pasienkoch zdolali FC Nitra vysoko 5:0. Kanonier belasých Róbert Vittek zaznamenal dva góly, pričom ten druhý bol jeho jubilejný 50. v drese Slovana.

"Belasí" sú na čele najvyššej súťaže s náskokom dvoch bodov pred Spartakom Myjava. Nitra figuruje na poslednom mieste tabuľky, keď v desiatich zápasoch ešte ani raz nevyhrala a na konte má len dva body.

Slovan Bratislava – FC Nitra 5:0 (4:0)
Góly: 2.a 51. Fořt, 15. a 40. Vittek, 28. Bagayoko. Rozhodovali: Chmura - Weiss, Bobko, 855 divákov.
zostavy a striedania:
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Kladrubský, Niňaj, Vrablec - ŽOfčák (45. Mészáros), Grendel (46. Jakúbek), Soumah, Milinkovič - Vittek, Fořt (74. Halenár)
Nitra: Chudý - Kolbas, Kaspřák, Kolmokov, Mičic - Šimončič, Kutra - Šmehyl (80. Kemlage), Gajdoš, Čery (60. Le Giang) - Cleber

Favorit rýchlo rozhodol o svojom víťazstve. Hneď z prvej akcie Soumah vysunul do uličky Fořta a ten prehodil vybiehajúceho brankára Chudého - 1:0. Hostia odpovedali zásluhou Čeryho, ale jeho technickú strelu zastavila žrď.

Po štvrťhodine hry sa na hranici šestnástky rýchlo otočil Vittek a prízemnou strelou zvýšil na 2:0. V 28. minúte putovala lopta po osi Milinkovič - Soumah - Bagayoko a posledný menovaný ju zavesil do siete - 3:0.

Potom nevyužili gólové šance Vittek ani Milinkovič, ktorý z voleja pálil nad. V závere polčasu však z ľavej strany poslal Milinkovič tutovku na päťku, ktorú Vittek upratal do siete - 4:0. Pre odchovanca Slovana to bol druhý gól v zápase a jubilejný 50. súťažný v drese Slovana.

Obraz hry sa nezmenil ani v druhom polčase, domáci dominovali. Po peknej akcii Mészárosa s Milinkovičom na ľavej strane v 51. minúte zblízka zvýšil Fořt na 5:0. Hostia sa síce snažili, ale do šancí sa dostávali len sporadicky. V 71. minúte sa v šestnástke efektne uvoľnil Cleber, ale jeho delovku Putnocký reflexívne vyrazil. Slovanisti vedomí si svojho náskoku sa nikam neponáhľali a s prehľadom kontrolovali zápas.

V 85. minúte Vittek efektne preniesol hru na Milinkovič, ktorý vyzval na skórovanie Mészárosa, ale ten z troch metrov prekopol prázdnu bránu. Na výsledku sa už nič nezmenilo ani po strele Soumaha, ktorá sa obtrela o žrď.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok