V kontajneri bola stovka fliaš alkoholu, vraj z klubu Smeru

SITA TA3 TASR
18.9.2013 11:17

V odpadovom kontajneri pod budovou Národnej rady SR dnes poslanci za OĽaNO objavili viac ako stovku prázdnych fliaš od alkoholu. Išlo o fľaše od whisky, rumu, ale najmä vína.

V kontajneri bola stovka fliaš alkoholu, vraj z klubu Smeru
SITA

Ako povedal novinárom líder OĽaNO Igor Matovič, na objav ich upozornila upratovačka z parlamentu, ktorá fľaše podľa neho vyniesla z miestnosti poslaneckého klubu Smer-SD. Matovič ich všetky z kontajnera vysypal. Podľa poslanca za OĽaNO Jozefa Viskupiča sa fľaše alkoholu nemali kde v parlamente zohnať, lebo v NR SR sa alkohol nepredáva.

Matovičovi je upratovačky, ktorá mu poskytla informácie o fľašiach alkoholu, ľúto. „Paška sa na nej rýchlo vyzúri a ona veľmi rýchlo stratí prácu. Ak ju stratí, ja jej ju nájdem,“ povedal. Táto žena podľa Matoviča bola zhrozená z toho, čo sa v noci stalo a potom bola zhrozená, čo vynášala z klubu Smeru. „Pravdepodobne žena, ktorá tu možno pracuje za minimálnu mzdu, by si takéto veci nevymýšľala,“ dodal.

Viskupič pripomenul, že jeho kolega z klubu Branislav Škripek navrhoval, aby poslanci boli povinní fúkať, keď sú v poslaneckej snemovni. Podľa Škripeka po nočnom konflikte najtrápnejšie pôsobí situácia, keď v noci viditeľne opití poslanci vyvolali fyzický konflikt a dnes sa bránia pri rozhovoroch tým, že kto koho videl opitého, pričom ráno sa nájde pri poslaneckej ubytovni „kopec“ fliaš s alkoholom. „Vtedy môj návrh bol nazvaný dehonestáciou NR SR. Toto je naozajstná dehonestácia a ponižovanie poslaneckého mandátu a povesti parlamentu v celej krajine,“ povedal Škripek.

Podľa Škripeka predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo jasne v noci povedal, že videli konzumáciu alkoholu v klube Smeru-SD. „Nočný konflikt bol jasným prejavom opitosti a nesúdnosti poslancov. Vzatie figuríny premiéra, fyzické napádanie Viskupiča a Matoviča, nie je dobré pre NR SR,“ povedal Škripek s tým, že opitých poslancov treba vykázať zo sály, aby nedochádzalo k podobným konfliktom.

V noci sa stal v parlamente incident, keď Igora Matoviča a Jozefa Viskupiča napadli poslanci za Smer-SD. Podľa poslancov opozície poslanci za Smer-SD boli pod vplyvom alkoholu.

Upratovačka tvrdí, že na klube Smeru-SD žiadne fľaše nenašla

Upratovačka, ktorá mala podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča dnes ráno objaviť v miestnosti patriacej klubu strany Smer-SD množstvo fliaš od alkoholu, dnes vyhlásila, že to nie je pravda. Zároveň poprela, že by s kýmkoľvek z okolia OĽaNO o nejakom náleze hovorila.

"Keď som ráno o 6.00 hodine upratovala, žiadne fľaše som nenašla," uistila. Či mohli fľaše pochádzať z priestorov ubytovacích zariadení pre poslancov, nevie, keďže tam upratujú iné ženy.

Paška nehodlá skúmať, či poslanci Smeru v noci pili

Predseda NR SR Pavol Paška nehodlá skúmať, či poslanci Smeru-SD boli v noci na rokovaní parlamentu opití. Ako povedal dnes novinárom, je to individuálna záležitosť každého. „To, čo Igor Matovič naklamal, je nehorázne. On vám povie, že ten bol opitý, henten bol opitý. Sú to veci, ktoré nehodlám skúmať. Poďme k podstate klamstva, ktoré Matovič predvádzal od polnoci,“ povedal Paška. Žiadne fyzické útoky typu Hlinu, ktorý znenazdajky zhodil Antona Martvoňa, neboli.

Niekoľko bláznov a polobláznov nebude podľa Pašku rozvracať to, čo sa budovalo desiatky rokov. Slovenský parlamentarizmus do príchodu týchto ľudí nepoznal podľa neho takéto správanie sa a nezažíval takú atmosféru napriek hodnotovému rozhraniu medzi vládou a opozíciou, ktoré bolo veľmi silné. „Ak niekto používa ako základ svojej pracovnej metódy klamstvo, osočovanie, nadávky miesto štandardnej programovej ponuky a ideovej alternatívy, niet sa čo čudovať, že je taká atmosféra v NR SR, ktorá vyvrcholila včera incidentom." Paška zdôraznil, že ani jedna veta týchto ľudí sa nezačína bez toho, aby na poslancov Smeru nesmerovalo oslovenie chrapúň, primitív, hlupák, idiot.

Pozrite si TB Pavla Pašku

OĽaNO: Ak Paška nechce kryť slopanie, nech zverejní záznamy

Ak predseda parlamentu Pavol Paška nechce kryť "slopanie" v národnej rade, mal by podľa predsedu OĽaNO Igora Matoviča zverejniť všetky zábery kamier z parlamentných chodieb.

"Keď ich zverejní, sama verejnosť si bude môcť pozrieť, ako o šiestej ráno panie upratovačky vynášajú plné igelitky fliaš, pravdepodobne nie minerálky, z klubov a klubu strany Smer. Ja si za tým stojím, viem, že to tak je a Pavol Paška tento dôkaz má v ruke," povedal dnes novinárom Matovič. Ak Paška týchto ľudí nechce ďalej kryť, ak on sám nepožíva alkohol v parlamente, nemôže mať podľa Matoviča žiaden problém so zverejnením dôkazov. "Ak nezverejní záznamy, znamená to, že naďalej chce alkoholikov kryť, naďalej chce dovoľovať, aby alkoholici rozhodovali o osude 5,4 milióna ľudí," vyslovil sa líder obyčajných ľudí.

Asistentka poslanca za OĽaNO Jána Mičovského konštatovala, že videla vynášať z priestorov kancelárií, kde sa nachádzajú aj poslanecké kancelárie Smeru, prázdne fľaše od alkoholu.

Pozrite si celú TB Obyčajných ľudí a nezávislých osobností

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok