Proces s Mubarakom znova odročili

TASR
14.9.2013 18:51

Egyptský súd v Káhire, pred ktorý sa dnes v invalidnom kresle a okuliaroch dostavil 85-ročný bývalý prezident Husní Mubarak, odročil obnovenie procesu pre jeho údajnú spoluúčasť na zabití demonštrantov, na 19. októbra. Oznámila to agentúra DPA.

Proces s Mubarakom znova odročili
SITA

Hlavný sudca Mahmúd Rašídí rozhodol, že tri pojednávania, rozvrhnuté od 19. do 21. októbra, nebudú môcť z bezpečnostných dôvodov pokrývať tlačené médiá ani vysielať televízia.
Súd si za zatvorenými dverami vypočuje predstaviteľov bývalého režimu, expremiéra, bývalého šéfa tajných služieb a bývalého ministra vnútra.
Medzi stúpencami Mubaraka a stúpencami jeho nástupcu, zosadeného prezidenta Muhammada Mursího, došlo dnes k pästným súbojom pred budovou súdu, kde sa výnimočne stretli.
Bol obnovený proces s Mubarakom, v ktorom sa zodpovedá, že nezabránil zabitiu vyše 800 pokojných demonštrantov v povstaní, ktoré ho v roku 2011 zbavilo moci.
Exprezident žije po svojom prepustení z väzenia v korupčnom prípade od minulého mesiaca v domácom väzení v káhirskej vojenskej nemocnici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok