Assange nahral hudobnú paródiu na podporu svojej strany

TASR
27.8.2013 15:29

Zakladateľ internetovej stránky WikiLeaks Julian Assange nahral hudobnú paródiu na svoju nedávno založenú politickú stranu WikiLeaks Party (WP), s ktorou sa chce v septembrových voľbách uchádzať o miesto v austrálskom senáte.

Assange nahral hudobnú paródiu na podporu svojej strany
SITA

V krátkej upútavke zverejnenej v rámci kultového webového seriálu Rap News Assange paroduje skladbu You're the Voice od svojho krajana, speváka Johna Farnhama z roku 1986. Bývalý počítačový hacker v úprave textu skladby spieva, aby "na svet prenikli veci, ktoré nás spravia silnejšími," a že "všetci sme kŕmení klamstvami".

Videoklip vznikol na ekvádorskej ambasáde v Londýne, kde sa muž skrýva už vyše roka, predchádzajúc tak svojej extradícii do Švédska. Tamojšie úrady ho stíhajú vo veci údajných sexuálnych deliktov. Od zverejnenia videa na stránke YouTube vystúpilo z WP mnoho členov majúcich spojitosť so zákulisnými dohodami s inými stranami.

Stranícka kandidátka číslo dva pre štát Viktória, Leslie Cannoldová, je jednou z tých, ktorí s jeho krokom nesúhlasili a odstúpili, argumentujúc, že išlo o nedemokratické správanie sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok