Nové maďarské aerolinky začnú lietať v septembri

SITA
19.8.2013 09:43

Nová maďarská aerolinka Sólyom (Sokol) spustí prvé charterové lety budúci mesiac a pravidelné linkové lety od začiatku októbra. V nedeľu o tom informoval generálny riaditeľ spoločnosti József Vágó.

Nové maďarské aerolinky začnú lietať v septembri
wiki

"Chceme sa stať vedúcou maďarskou aerolinkou v oblasti prémiových služieb," povedal Vágó novinárom pri prezentácii prvého lietadla novej leteckej spoločnosti na letisku v Budapešti.

Firma, ktorú Vágó vlastní spolu s dvoma ďalšími maďarskými podnikateľmi, chce zaplniť miesto na trhu, ktoré sa uvoľnilo po krachu štátnej leteckej spoločnosti Málév a v najbližších rokoch by podľa slov riaditeľa chcela svoju flotilu rozšíriť na 50 alebo viac lietadiel. Odborníci však predpokladajú, že nováčik v leteckom biznise Sólyom bude mať na silno konkurenčnom trhu ťažkú úlohu. Linky po bývalom štátnom prepravcovi totiž už z veľkej časti obsadili nízkonákladové spoločnosti Wizz Air a Ryanair.

Vágó už v minulosti informoval, že k financovaniu aerolinky Sólyom sa zaviazali investori z Ománu a Spojených arabských emirátov, ich identitu však aj v nedeľu odmietol prezradiť. Nechcel menovať ani prvé pravidelné destinácie prepravcu, hoci pripustil, že sú v Európe. Sólyom začne v septembri s letkou 6 lietadiel prevádzkovať charterové lety a pravidelné linkové lety by firma chcela spustiť od októbra. Vágó predpokladá, že spoločnosť bude mať do konca roka 2013 k dispozícii 12 lietadiel a do roka by sa mala rozrásť na 1 500 zamestnancov. V roku 2014 chce Vágó pridať linky do severnej Ameriky a Číny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok