V areáli bratislavského PKO horeli tri budovy

TA3 TASR
19.8.2013 07:49

Bývalý areál bratislavského Parku kultúry a oddychu pred treťou nadránom pohltili plamene. Ohňom boli postupne napadnuté tri budovy. Požiar sa hasičom podarilo uhasiť po deviatich hodinách. Predbežné škody záchranári odhadujú na viac ako 330 000 eur.

PKO požiar (SITA).jpg

Požiar zrejme narušil statiku budovy VÚVH

Budova Výskumného ústavu vodného hospodárstva (VÚVH), ktorú zasiahol nočný požiar v areáli bratislavského Parku kultúry a oddychu (PKO), má zrejme narušenú statiku. Hovorca Ministerstva životného prostredia SR Maroš Stano pre TASR potvrdil, že na to existuje vážne podozrenie a statiku budovy preto čím skôr preveria.

K situácii po požiari v budove VÚVH sa dnes popoludní stretli predstavitelia ústavu a ministerstva. "Momentálne sa stále zisťuje rozsah škôd a miera poškodenia, napríklad v serverovni," uviedol Stano.

Pripomenul však, že ide po požiari o ťažko dostupné priestory. Keďže momentálne podľa hovorcu plnohodnotne nefunguje napríklad počítačová sieť, predstavitelia ministerstva a výskumného ústavu prijmú adekvátne opatrenia, aby čo najskôr zabezpečili plnohodnotnú prevádzku.

Požiar, ktorý zasiahol tri objekty, bol ohlásený dnes pred 03.00 h. Na mieste ho likvidovalo 57 hasičov s 19 kusmi hasičskej techniky. Uhasiť sa im ho podarilo okolo poludnia. Príčiny požiaru sú naďalej predmetom vyšetrovania, predbežné zistenia však napovedajú, že sa vznietil odpad, ktorý sa nachádzal v jednom z objektov.

PKO požiar 2 (SITA).jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok