Proces s Davidom Rathom a spol. bude pokračovať v utorok ráno

TA3 TASR
12.8.2013 17:29

Už iba necelých 120 minút trvalo dnes popoludní pokračovanie procesu s Davidom Rathom a spol. na Krajskom súde v Prahe. Prítomní si pozreli ďalšie záznamy z predchádzajúcich výpovedí spolupracujúcej obvinenej Ivany Salačovej.

Po prerušení pojednávania bude proces pokračovať v utorok ráno projekciou ďalších videozáznamov z výsluchov korunnej svedkyne obžaloby Ivany Salačovej, vyplýva z informácií internetového serveru Novinky.cz.

TOP 09 sa dnes ústami generálneho sekretára strany Pavla Sekeru pre internetový server Lidovky.cz ohradila voči tvrdeniam Davida Ratha, ktoré dnes zazneli v súdnej sieni a podľa ktorých podporila Ivana Salačová sumou 10.000 Kč práve túto parlamentnú stranu.

"Meno pani Ivany Salačovej sa nevyskytuje ani medzi odmietnutými darcami, ani medzi ľuďmi, ktorých dar bol prijatý. Tvrdeniu pána Davida Ratha nerozumieme. Mal by vysvetliť, ako sa k informácii dostal," cituje server Sekerove slová.


Rathovu otázku Salačovej o tom, či dala finančný príspevok niektorej z politických strán, sudca nechcel pripustiť, ale svedkyňa na ňu reagovala slovami, že si už nepamätá, komu venovala z vlastných prostriedkov 10.000 Kč, ktoré jej obdarovaný subjekt vrátil. Obžalovaný jej pripomenul, že tou stranou bola vraj TOP 09.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok