Fotografie z TdF: Peter Sagan obhájil zelený dres

SITA, TA3, TASR
22.7.2013 12:03

Pozrite si fotografie z najúspešnejších etáp Petra Sagana.

Fotografie z TdF: Peter Sagan obhájil zelený dres
SITA
sagan-1-2.jpg

Po škaredom páde v úvodnej etape sa predsa len Peter Sagan dočkal. Už v druhej etape vyšpurtoval druhé miesto. AP Photo/Laurent Rebours)

sagan-1.jpg

Po obsadení druhého miesta v druhej a aj tretej etape odchádzal Peter Sagan z Korziky so zeleným dresom. Začal boj o jeho udržanie. (AP Photo/Laurent Rebours)

sagan-3.jpg

Mark Cavendish víťazí a Peter Sagan len konštatoval: "Škoda, že som bol druhý, som trošku sklamaný z toho dojazdu. Ale aj zajtra je deň a príde ďalšia šanca," povedal žilinský rodák. A naozaj, víťazstvo v etepe ešte len malo prísť. (AP Photo/Laurent Rebours)

sagan-5-2.jpg

Petrovi v siedmej etape veľmi pomohli tímoví kolegovia z Cannondale. (AP Photo/Christophe Ena)

sagan-5.jpg

Peter túto siedmu etapu zvíťazil a v záverečnom dojazde ukázal víťazné gesto smerom k tímovému logu. (AP Photo/Laurent Rebours)

sagan-10.jpg

V časovke nepatrí Peter k najlepším, ale napriek tomu skončil na 17. mieste. "Snažil som sa do toho ísť vyrovnane, držať si tempo a rýchlosť. Nešiel som úplne na maximum, takže to asi mohlo byť aj lepšie. No nakoniec som sa dostal do prvej dvadsiatky a zo svojho výkonu som šťastný," povedal. (AP Photo/Laurent Cipriani)

sagan-11.jpg

Marcel Kittel patril v tohoročnom ročníku Tour k najlepším špurtérom. V 12. etape nechal za sebou aj Cavendisha a Sagana. (AP Photo/Peter Dejong)

sagan-21-3.jpg

Christopher Froome a Peter Sagan si odviezli z jubilejného stého ročníka Tour de France najcennejšie dresy. (AP Photo/Laurent Cipriani)

sagan21-4.jpg

A tu sú už držitelia všetkých vzácnych dresov - Andrew Talansky nosil biely dres až do poslednej etapy, potom ho získal Nairo Quintana, ktorý si zaslúžil aj bodkovaný dres najlepšieho vrchára, Christopher Froome je jasným držiteľom žltého dresu a Peter Sagan obhájil zelený dres. (AP Photo/Laurent Cipriani)

sagan-21-2.jpg

Tímoví kolegovia Sagana urobili zelenú šou v Paríži. (AP Photo/Laurent Cipriani)

SAGAN-21.jpg

Zelený Peter Sagan. Z Korziky odchádzal zatial iba so zeleným dresom, do Paríža prišiel aj so zelenou briadkou. Jednoducho, nazbieral najviac bodov a stal sa kráľom špurtérov. (AP Photo/Christophe Ena)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok