Huawei neplánuje odkúpiť Nokiu

SITA
19.6.2013 08:50

Čínsky výrobca sieťových technológií a smartfónov Huawei Technologies Co neplánuje kúpiť fínsku Nokiu. Spoločnosť to vyhlásila v reakcii na správu ekonomického denníka Financial Times.

Huawei neplánuje odkúpiť Nokiu
SITA

"Huawei nemá žiadne plány na akvizíciu spoločnosti Nokia," vyhlásil viceprezident čínskeho výrobcu pre vonkajšie záležitosti Bill Plummer. Financial Times v utorok uviedol, že Huawei zvažuje kúpu fínskeho výrobcu mobilných telefónov, ktorý by mu mohol pomôcť expandovať v oblasti smartfónov. "Takéto akvizície zvažujeme. Zlúčenie by mohlo priniesť isté synergie, záviselo by to ale od ochoty Nokie. My máme mysle otvorené," citovali noviny vedúceho divízie spotrebiteľských produktov Huawei Richarda Yu.

Spoločnosť Nokia správu odmietla komentovať, jej akcie na newyorskej burze však zareagovali nárastom hodnoty až na 4,12 USD. V závere obchodovania si pri hodnote 3,86 USD za akciu ešte stále mohli pochváliť denným nárastom hodnoty vo výške viac ako 4 %. Legendárny fínsky výrobca mobilných telefónov je v porovnaní so situáciou pred 10 rokmi v horšej kondícii - svoje náklady musela Nokia v uplynulých rokoch obmedzovať a prepustila tisíce zamestnancov. Podľa údajov z trhu je teraz globálnym lídrom na poli mobilných telefónov Samsung.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok