Pri ruskej Samare vybuchuje muničný sklad, evakuovali tisíce obyvateľov

TA3, TASR
18.6.2013 22:16

Obyvateľov ruského mesta Čapajevsk vydesili výbuchy z neďalekej vojenskej oblasti. Nešlo pritom o žiadne cvičenie, zrejme vybuchla munícia v niektorom so skladov. Ruská armáda zatiaľ príčinu tají.

Pri ruskej Samare vybuchuje muničný sklad, evakuovali tisíce obyvateľov
youtube

Na už 6000 sa zvýšil počet evakuovaných osôb z obce neďaleko ohrozeného muničného skladu v okolí ruského mesta Čapajevsk v Samarskej oblasti. Predchádzala tomu séria piatich neplánovaných explózií v armádnom cvičnom priestore pri meste a následný požiar, po čom hospitalizovali štyroch ľudí a lekársku pomoc poskytli asi trom desiatkam ďalších zranených.

Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca ruského ministerstva pre mimoriadne situácie Vladimir Stepanov. Preventívnu evakuáciu si vynútil fakt, že výbuchy a požiar ohrozujú neďaleký muničný sklad s celkovo 13 miliónmi kusov delostreleckej munície. Informovala o tom tlačová agentúra Interfax s odvolaním sa na policajné zdroje zo Samary.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu vyslal na miesto nešťastia špeciálne útvary vybavené ťažkou technikou.
Podobné udalosti v ruských muničných depách nie sú zriedkavosťou, a to v súvislosti s nedodržovaním bezpečnostných predpisov a nedbanlivosť, poznamenáva tlačová agentúra DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok