Zvieratká z útulku si v Horskom parku našli nový domov

TASR
15.6.2013 17:34

Osem psíkov a jednu mačku si noví majitelia odniesli z druhého tohtoročného podujatia Starého Mesta Nájdite sa!...so zvieratkom z útulku, ktoré sa uskutočnilo v Horárni v bratislavskom Horskom parku. TASR o tom informoval hovorca Starého Mesta Tomáš Halán.

Zvieratká z útulku si v Horskom parku našli nový domov

"Opäť sa nám potvrdilo, že opustené zvieratá si ľahšie nájdu nového majiteľa pri osobnom kontakte, a to je cieľom nášho podujatia. Vždy sa tu stretávam s láskami na prvý pohľad a inak tomu nebolo ani dnes," povedala starostka Starého Mesta Táňa Rosová (SDKÚ-DS), ktorá sa stala predsedníčkou správnej rady Asociácie združení na ochranu zvierat.

Podujatie podporilo viacero známych osobností, medzi nimi aj speváčka Zdenka Predná. O spolužití človeka a psa v meste rozprávali odborníci z organizácie Pes v meste – City dog. V rámci projektu Psík – náš kamarát, ktorý vznikol v spolupráci s rodinným centrom Prešporkovo, sa deti učili ako sa správať ku psom.
Nájdite sa!...so zvieratkom z útulku sa koná od marca 2011. Bratislavské Staré Mesto dáva odvtedy trikrát ročne priestor útulkom a občianskym združeniam, aby sa prezentovali a doniesli zvieratká na adopciu. Cieľom je nájsť domov psíkom a mačkám, ktoré sa útulkom nedarí umiestniť, alebo si ich ešte nikto nevšimol. Ambasádorkou projektu je herečka a moderátorka Kristína Farkašová.

V Horskom parku mali pracovné zasadnutie členovia Asociácie združení na ochranu zvierat. "Dohodli sme sa na predložení legislatívnych návrhov v oblasti ochrany zvierat a zapojíme sa aj do medzirezortného pripomienkového konania k veterinárnemu zákonu," povedala Rosová. Aliancia predloží aj pozmeňujúce návrhy k viacerým zákonom, o ktorých bude rokovať parlament.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok