V Paríži napadol útočník vojaka, bodol ho dvakrát do krku

TASR TA3
25.5.2013 22:51

Francúzskeho vojaka na hliadke v parížskej obchodnej štvrti La Défense dnes dvakrát bodol neznámy útočník do krku. Z miesta činu ušiel. Život 23-ročného vojaka nie je v ohrození, citovala ministerstvo vnútra agentúra Associated Press.

V Paríži napadol útočník vojaka, bodol ho dvakrát do krku
SITA

Prezident Francois Hollande povedal, že príslušné orgány prešetrujú akúkoľvek možnú spojitosť s brutálnym zabitím britského vojaka v Londýne v stredu. Zdôraznil, že totožnosť útočníka je neznáma a varoval pred rýchlym dospievaním k záverom.

Noviny Le Parisien napísali, že údajný útočník bol bradatý muž severoafrického pôvodu vo veku asi 30 rokov, pod bundou mal oblečené arabské oblečenie.

Hollande na tlačovej konferencii v Etiópii, kde je na návšteve, povedal, že "by mohla existovať spojitosť (s útokom v Londýne), ale pozrieme sa na všetky prvky."


Na 25-ročného britského vojaka Lea Rigbyho zaútočili pred kasárňami vo Woolwichi dvaja Briti nigérijského pôvodu za bieleho dňa. Útok nafilmovali svedkovia mobilnými telefónmi. Na jednom videozázname jeden z dvoch útočníkov so zakrvavenými rukami varuje pred ďalšími násilnosťami. Útočníci počkali na príchod polície, ktorá ich podľa svedkov strelila do nôh.


Na videu jeden z útočníkov vyhlásil: "Prisaháme pred všemocným Alláhom, že nikdy neprestaneme s vami bojovať.... Musíme s nimi bojovať, pretože oni bojujú s nami."


Dvaja konzervatívni moslimovia identifikovali útočníka ako Michaela Adebolaja, kresťana, ktorý konvertoval na islam a zúčastnil sa na niekoľkých londýnskych demonštráciách, ktoré zorganizovala zakázaná britská radikálna skupina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok