Radičová: Fico a Smer zvládajú technológiu moci bravúrne

SITA
13.5.2013 11:18

Premiér Robert Fico a strana Smer-SD od svojho nástupu zvládajú svoje postavenie z hľadiska technológie moci podľa expremiérky Ivety Radičovej bravúrne. Ako povedala v rozhovore pre agentúru SITA, z hľadiska politického marketingu je to na jednotku s hviezdičkou.

Radičová: Fico a Smer zvládajú technológiu moci bravúrne
SITA

„Takže z tohto pohľadu by som dávala výbornú známku. Avšak ja som z iného sveta, zástanca politiky nie polarizovanej, ale umierneného pluralizmu, teda uprednostňujem súťaž, aj výmenu názorov, ale nie boj s podpásovými údermi,“ zdôraznila. Pre Radičovú nie je politická strana Smer-SD novotvar bez histórie.

„Tak ako každý z nás má svoju históriu, či už je negatívna alebo pozitívna. Pre mňa nie je bod nula hodnotení a skúseností. S touto podobou moci sú ešte stále aktuálne a priam nezabudnuteľné,“ konštatovala.

Radičová v úvode roka pôsobila na univerzite v Oxforde. „Dlhší pobyt vonku, odstup, vám opäť niektoré udalosti vysunie ako veľmi podstatné a naopak niektoré začnete vnímať, že ani veľmi dobre si neviete už vysvetliť, prečo sa im pripisovala taká vážnosť. Lebo ako vznikli veľmi výbušne, tak rýchlo odišli,“ povedala s tým, že možno dnes pokojnejšie a s iným nasadením dokáže reflektovať to, čo sa deje dnes i to, čo sa dialo v uplynulých rokoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok