Spolu s U. S. Steel ostáva v Košiciach aj medzinárodná škola

TA3
27.4.2013 11:02

Rozhodnutie spoločnosti USS Corporation zachovať svoju slovenskú prevádzku znamená, že na východnom Slovensku ostane aj v súčasnosti jediná medzinárodná základná a stredná škola, vlastnená americkou neziskovou organizáciou.

Spolu s U. S. Steel ostáva v Košiciach aj medzinárodná škola
TASR

V Košiciach zamestnáva zariadenie QSI International učiteľov zo Spojených štátov a Veľkej Británie. Školu s vyučovacím jazykom anglickým navštevuje takmer polstovka zahraničných a slovenských detí. „Sme veľmi radi, že pokračujeme v našej práci na východnom Slovensku, aj preto, že popri Bratislave je toto naša druhá škola na Slovensku. Cítime pritom, že záujem rodičov o medzinárodnú školu je veľký, vyštudovať základnú a strednú školu v anglickom jazyku a pod vedením učiteľov z anglicky hovoriacich krajín, otvára našim absolventom brány na všetky zahraničné univerzity a výrazne zvyšuje ich možnosti uplatnenia na trhu práce,” uviedla riaditeľka školy v Košiciach Lisa Habermanová.

QSI International otvorila svoje moderne vybavené centrum v Košiciach v roku 2001. V zariadení je integrované predškolské zariadenie, všetky ročníky základnej školy a úplná stredná škola gymnaziálneho typu. Škola tak poskytuje vzdelávanie deťom vo veku od 3 do 18 rokov. Vyučovanie v škole sa uskutočňuje v triedach s malým počtom detí, americká škola sa zameriava na rozvoj kritického samostatného myslenia a tvorivosti detí.

Vo vyučovaní využívajú pedagógovia študijné a učebné materiály z USA, odkiaľ sú dovážané aj všetky školské potreby a pomôcky. Škola je plne akreditovaná Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. V zariadení, ktoré je vybavené vlastnou rozsiahlou knižnicou, majú žiaci k dispozícii tiež špecializované učebne chémie, fyziky, počítačovú miestnosť či ateliér.

QSI International, prevádzkovateľ školy, je nezisková školská organizácia so sídlom v USA, finančne podporovaná Úradom Spojených štátov pre zahraničné školy. V celom svete spoločnosť založila a v súčasnosti prevádzkuje 39 škôl v 27 krajinách. Prvú školu organizácia otvorila v roku 1971.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok