KDH zostavilo tím 18 expertov, chce posilňovať odbornosť

TASR
21.4.2013 15:05

Záujem posilňovať odbornosti sleduje vytvorená skupina 18 expertov v rámci opozičného hnutia KDH. Podľa predsedu kresťanských demokratov Jána Figeľa totiž čas v opozícii nie je vyčkávaním na príležitosť či na nové voľby, ale obdobím konštruktívneho hľadania riešení aktuálnych problémov spoločnosti, ale aj tvorby nového základného programu.

KDH zostavilo tím 18 expertov, chce posilňovať odbornosť
SITA

"Najlepšou alternatívou populizmu, ktorý prehlbuje ekonomické a sociálne problémy, sú rozumné a odborné návrhy skutočných riešení. Každé riešenie však potrebuje aj nositeľov, ktorí sú pripravení prevziať verejnú zodpovednosť za ich realizáciu," povedal na adresu expertov Ján Figeľ.

Expertom KDH pre zahraničné veci a ľudské práva sa stal Martin Dilong, pre verejnú správu Jozef Šimko, pre verejné financie Ferdinand Exner, podnikanie Milin Kanuščák, energetiku Anton Letko, dopravu Pavel Pavlásek, výstavbu Matej Krčmár a pre štrukturálne a kohézne fondy Eva Dulebová.

Expert KDH pre regionálny rozvoj je Martin Čaja, pre cestovný ruch Jozef Švagerko, pre prácu, sociálne veci a rodinu Ján Kmeť, pre poľnohospodárstvo Michal Kapusta, lesné hospodárstvo Michal Slašťan, životné prostredie Peter Stanko, zdravotníctvo Marian Faktor, vysoké školstvo, vedu, výskum a šport Ján Bielik, pre regionálne školstvo Ján Jurečko a pre kultúru Ján Oparty.

Oblasti pôsobnosti sú užšie vymedzené, než portfólia ministerstiev vlády SR. Skupina bude podľa hovorcu KDH Mateja Kováča v nasledujúcom období ešte doplnená o oblasť vnútra, obrany a spravodlivosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok