Slovensko sa v roku 2013 nezapojí do svetového Anholtovho prieskumu

TASR
7.4.2013 08:36

Slovensko sa v roku 2013 nezapojí do medzinárodného prieskumu Simona Anholta o tom, ako krajinu vnímajú ľudia zo zahraničia. Ministerstvo zahraničných vecí tvrdí, že teraz nemá financie potrebné na prihlásenie do prieskumu.

Slovensko sa v roku 2013 nezapojí do svetového Anholtovho prieskumu
SITA

"Momentálne nedisponujeme finančnými prostriedkami potrebnými na jeho zadanie," uviedol pre TASR hovorca rezortu zahraničných vecí Boris Gandel. Po prvý a zatiaľ jediný raz sa Slovensko zúčastnilo tejto štúdie v roku 2011. Umiestnili sme sa vtedy na 38. priečke spomedzi 50 krajín sveta. Za účasť v prieskume SR zaplatila 35.000 eur.

Z výsledkov štúdie vyšlo, že Slovensko je krajina, ktorú na svetovom radare prakticky nevidieť. Zároveň však má podklad pre výraznejšiu reputáciu. Pred dvomi rokmi krajinu do prieskumu zapojila Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR), ktorá spadá pod rezort dopravy. Od roku 2012 však prešli kompetencie nad koordináciou jednotnej prezentácie Slovenska v zahraničí pod ministerstvo zahraničných veci.

Ak si tak teraz bude chcieť napríklad SACR zadať takúto štúdiu, zaujímať o ňu sa bude aj ministerstvo zahraničných vecí. A to bude podľa Gandela v prvom rade dbať o vyhodnotenie predchádzajúceho prieskumu. "Pretože zmysel vidíme predovšetkým v práci s jeho výsledkami," podotkol Gandel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok