Romney: Ničí ma, že nemôžem byť v Bielom dome

SITA
4.3.2013 15:07

Porazený republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Mitt Romney sa po viac ako troch mesiacoch od volebnej prehry po prvý raz verejne vyjadril k dianiu na politickej scéne i k samotným voľbám. Urobil tak v nedeľňajšom rozhovore pre televíziu Fox News.

Romney: Ničí ma, že nemôžem byť v Bielom dome
SITA

Podľa jeho slov ho "ničí" fakt, že nemôže ako prezident aktívne pracovať na hľadaní riešení hospodárskych problémov krajiny. Podľa Romneyho sa znovuzvolený šéf Bieleho domu Barack Obama stále správa, ako by prebiehala volebná kampaň - lieta po celej krajine, argumentuje a pritom obviňuje republikánov z neschopnosti nájsť konsenzus v záujme odvrátenia tvrdých škrtov. Romney taktiež priznal, že stále chce mať vplyv na politiku Republikánskej strany

"Ničí ma, že tam nie som, nemôžem byť v Bielom dome a robiť, čo treba robiť," povedal Romney, ktorý sa vrátil aj k novembrovej volebnej prehre. "Bolo to emotívne. Mal som pocit, že sme ľudí, ktorí nám pomáhali, jednoducho sklamali," uviedol exguvernér štátu Massachusetts a prirovnal celú kampaň k jazde na húsenkovej dráhe.

"Vzrušujúce, plné napätia, raz hore, raz dole. No jazda sa skončila," dodal Romney a priznal, že volebnú prehru si začal uvedomovať v momentoch straty kľúčových štátov ako Florida či Ohio, ktorých obyvatelia nakoniec podporili jeho demokratického protikandidáta.

Obama v novembrových prezidentských voľbách porazil svojho republikánskeho vyzývateľa Romneyho, čo tvrdo zasiahlo jeho prívržencov i jeho samotného. Romney totiž dostal iba o tri percenta hlasov menej ako Obama, no výrazne prehral na počet voliteľov. Tvrdá predvolebná kampaň i samotný výsledok hlasovania však potvrdili veľkú polarizáciu krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok