Figeľ vidí za Procházkovým odchodom veľké ego a samoľúbosť

TASR
18.2.2013 18:37

Odchod Radoslava Procházku z KDH je ďalším trieštením pravice. Vyhlásil to dnes v reakcii na tento krok predseda KDH Ján Figeľ, ktorý za odchodom vidí Procházkovo ego a možno aj úvahy o prezidentskej kandidatúre.

Figeľ vidí za Procházkovým odchodom veľké ego a samoľúbosť
SITA

"Nejde tu o Alfu ako návrh, ale o politické vymedzenie, ktorého vyjadrením je občianske združenie s politickým zadaním, politickými témami, ktorých zmysel je len vtedy, keď to má aj politickú koncovku. Toto môže mať koncovku len ako politická strana, alebo nosič pre prezidentské voľby na budúci rok," povedal Figeľ.

Šéf kresťanských demokratov neodkazuje Procházkovi, že sa má vzdať poslaneckého mandátu, ktorý získal na kandidátke KDH, ale tvrdí, že on by tak urobil. "Ak je človek presvedčený, že jeho konanie je oprávnené a že jeho alternatíva je tou podstatnou, tak by sa mandátu vzdal. Ja by som tak urobil, pretože to považujem za férové a korektné," povedal Figeľ.

Poznamenal, že Procházka mal v KDH "skôr výnimočné postavenie", pripomenul, že v minulom volebnom období dostal post šéfa ústavnoprávneho výboru, dnes je jeho podpredsedom. Figeľovi sa nepozdáva spôsob, akým sa KDH dozvedelo o Procházkovom odchode. "Dozvedel som sa to cez médiá a nepovažujem to za korektné. Daniel Lipšic mi aspoň deň pre tlačovkou zavolal," uviedol Figeľ.

Predseda KDH zdôraznil, že Slovensko potrebuje spoluprácu a nie trieštenie. Spolupracovať by podľa jeho slov mali štandardné politické strany. Zmysluplnou alternatívou voči triešteniu a konaniu jednotlivca je podľa Figeľa spolupráca hodnotovo blízkych strán a ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok