ÚVO zrušil Kaliňákovi tender za stovky tisíc eur

TASR
16.2.2013 10:31

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) zrušil ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD) tender za vyše 620.000 eur, resp 740.000 eur s DPH. Dôvodmi boli zvýhodnenie jedného dodávateľa a diskriminácia ostatných uchádzačov. Informoval o tom dnes portál aktualne.sk.

ÚVO zrušil Kaliňákovi tender za stovky tisíc eur
SITA

Ministerstvo vnútra vypísalo súťaž na dodávku a montáž systému včasného varovania vlani v lete. Jeden z neúspešných uchádzačov sa obrátil na ÚVO a ten začal kontrolovať. Závery kontroly zverejnil úrad na svojej internetovej stránke. "Podľa nich ministerstvo konalo v rozpore s princípom rovnakého zaobchádzania a nediskriminácie a aj proti princípom hospodárnosti a efektívnosti," informuje portál aktualne.sk.

ÚVO rezortu vnútra vyčíta aj to, že nezabezpečil rovnaký prístup pre všetkých záujemcov, čím nebola zabezpečená čestná hospodárska súťaž. Problémom je fakt, že ministerstvo požadovalo predložiť funkčnú vzorku komunikačnej jednotky a sirény, ktoré by boli kompatibilné s už existujúcim systémom. Neposkytol však dostatočné informácie pre ich vyhotovenie.

"Kontrolovaný jednoznačne zvýhodnil dodávateľa tohto pôvodného systému a zároveň diskriminoval každého ďalšieho prípadného uchádzača, nakoľko na základe informácií poskytnutých v súťažných podkladoch, ako aj v ďalších dokumentoch, by nebol schopný predložiť svoju ponuku iný uchádzač," argumentoval úrad.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok