Strelec z Hurbanova nespáchal úkladnú vraždu

TASR, TA3
30.1.2013 18:27

Skutok bývalého mestského policajta Milana Juhásza, ktorý je obvinený z vraždy troch ľudí v Hurbanove, nie je možné posúdiť ako obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, ale len ako obzvlášť závažný zločin vraždy.

Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd a vec postúpil Okresnému súdu v Nitre, informovala TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

"Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal proti tomuto uzneseniu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," poznamenala Predajňová. Výsledky prípravného konania totiž podľa dozorujúceho prokurátora nasvedčujú tomu, že obvinený konal s vopred uváženou pohnútkou.

Hovorkyňa pripomenula, že v zákonnej lehote väzby prípravného konania bolo vyšetrovanie vo veci Milana Juhásza ukončené. "Keďže tieto výsledky vyšetrovania dostatočne odôvodňujú postavenie obvineného pred súd, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu (11. 12. 2012) na Špecializovaný trestný súd," zopakovala s tým, že obžaloba bola podaná za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, a to sčasti dokonaný, a sčasti v štádiu pokusu v súbehu so zločinom a prečinom nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinom porušovania domovej slobody. "V rámci vyšetrovania sa objasňovali všetky dôležité skutočnosti, a to aj duševný stav obvineného v čase spáchania skutku," dodala hovorkyňa.

Milan Juhász z obce Svätý Peter strieľal v Hurbanove 16. júna minulého roka. Dráma sa začala krátko po 10.00 h, keď sa súkromným autom doviezol pred obytný dom, vystúpil z auta a začal strieľať. O život prišiel 44-ročný muž, jeho 19-ročný syn a 24-ročný zať. Druhý syn utrpel priestrel pľúc a jeho manželka mala poranenú nohu. O hodinu neskôr sa strelec pred domom primátorky vyhrážal, že sa zastrelí. Po dvoch hodinách vyjednávania s políciou sa vzdal. Pri vyšetrovaní prípadu skúmali aj jeho duševný stav.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok