Slovan prehral s Petrohradom, padol len jediný gól

TASR
28.12.2012 18:55

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase KHL na ľade druhého tímu tabuľky Bobrovovej divízie SKA Petrohrad 0:1.

Slovan prehral s Petrohradom, padol len jediný gól
CTK

Jediný gól stretnutia zaznamenal v prvej tretine kanonier Iľja Kovaľčuk po veľkej chybe Jonathana Sigaleta. Slovan ani raz nedokázal prekonať gólmana Sergeja Bobrovského, ktorý si pripísal 27 úspešných zákrokov.

V 8. minúte nevyužil trestné strieľanie Miroslav Preisinger.

Zverencov trénera Rostislava Čadu teraz čaká trojzápasová séria na domácom ľade, najbližšie sa predstavia v piatok 4. januára proti Avtomobilistu Jekaterinburg.

SKA Petrohrad - Slovan Bratislava 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 5. Kovaľčuk. Rozhodovali: Bulanov, Ravodin - Sadovnikov, Sazonov, vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 11.600 divákov.

SKA Petrohrad: Bobrovskij - Kalinin, Čudinov, Alexandrov, Dallman, Semionov, Pervyšin, Berďukov - Průcha, Martensson, Thoresen - Tichonov, Kovaľčuk, Tarasenko - Kučerjavenko, Arťuchin, Afinogenov - Fiodorov, Rybin, Burdasov - Neprjajev
Slovan Bratislava: Janus - Višňovský, Sigalet, Sersen, Švarný, Sekera, Mihálik, Trška - Vondrka, Bližňák, Miklík - Hudáček, Lipiansky, Bartovič - Bakoš, Kytnár, Kukumberg - Ölvecký, Preisinger Kudrna

Slovan nastúpil v porovnaní s duelom na ľade Dinama Moskva s tromi zmenami - zranených obrancov Tabačeka a Štajnocha nahradili Švarný a Mihálik a v treťom útoku dostal príležitosť Bakoš. Po opatrnejšom začiatku udreli domáci v 5. minúte, keď chybnú rozohrávku Sigaleta z vlastného pásma zachytil Kovaľčuk a nekompromisnou delovkou zaznamenal svoj pätnásty gól v sezóne. Na druhej strane vzápätí pohrozili Hudáček s Lipianskym, ale ešte väčšie šancu premárnili pred gólmanom Janusom legionári v drese SKA Průcha s Thoresenom. Na konci 8. minúty mal ideálnu možnosť vyrovnať Preisinger, ktorý po faule v úniku zahrával trestné strieľanie, ale trafil iba do vyrážačky Bobrovského. Slovan ale viditeľne ožil, tlačil sa do útoku, no Vondrka v šanci nemieril presne a opäť Preisinger iba vyskúšal betóny gólmana. V 17. minúte Sekera v dobrej pozícii ešte hľadal Ölveckého a desať sekúnd pred koncom prvej časti mal na hokejke gól Kudrna, no faulovaný trafil opäť iba brankára.

Presilovku v úvode druhej tretiny hostia nevyužili, Hudáčkovi v nej skĺzol puk z čepele v rozhodujúcom okamihu. Vzápäti mal početnú prevahu pri treste Kukumberga Petrohrad a Janus zázračným zákrokom ľavým betónom zabránil skórovať z čistej šance Tarasenkovi. Brankár Slovana "čaroval" aj pri ďalšom oslabení, keď na ňom stroskotali Kalinin i Dallman. V polovici zápasu sa osmelil opäť Slovan, presadiť sa skúšal najskôr Bartovič a v 33. minúte po šikovnej prihrávke Miklíka aj Vondrka, ale Bobrovskij naďalej držal čisté konto. Najväčšia šanca druhej tretiny však prišla až v 38. minúte, keď sa po vysunutí od Kytnára rútil sám na brankára Kukumberg, po zvládnutom blafáku ale puk skončil vedľa.

"Belasých" v závere prostrednej časti oslabili Kudrna a vzápätí štvorminútovým trestom za hru vysokou hokejkou Mihálik, ale Petrohrad výhodu až 94 sekúnd trvajúcej presilovky piatich proti trom napriek veľkým šanciam Kovaľčuka a Martenssona nedokázal využiť a Slovan obetavo ubránil aj následné klasické oslabenie. Domáci potom pokračovali v tlaku, pribrzdil ich však faul Fiodorova, ale ani Vondrka v početnej výhode bekhendom zblízka nevymazal nulu v kolonke strelených gólov. Brankár Janus v ďalších minútach ešte niekoľkokrát svoje mužstvo zachránil a držal šancu na bodový zisk, jeho spoluhráčom však na vyrovnanie nestačila ani kratučká záverečná power-play.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok