Český metanol zrejme zabíjal v Poľsku

TASR TA3
28.12.2012 18:50

Na otravu metanolom zomrelo v Poľsku počas niekoľkých uplynulých dní najmenej desať ľudí. Podľa poľských vyšetrovateľov sa otrávili alkoholom, ktorý mal aj české etikety. Informoval o tom dnes Radiožurnál Českého rozhlasu ČRo).

Český metanol zrejme zabíjal v Poľsku
SITA

Otrava metanolom sa predpokladá aj u obetí, ktoré ešte pitva čaká. Podľa spravodajského servera Gazeta.pl si obete alkohol pravdepodobne kúpili na trhovisku.

Až päť obetí si vyžiadala konzumácia pančovaného alkoholu na vianočnom večierku v severopoľskom meste Stargard, kde na mieste zomreli dvaja ľudia, ďalší dvaja po prevoze do nemocnice a o piatej obeti večierku informovala polícia v noci nadnes.

Ďalších dvoch ľudí zabil metanol v Gniezne na západe
Poľska a trojčlennú rodinu v juhopoľskej obci Golkowice, neďaleko hraníc s Českom.

V dome v Golkowiciach, kde zahynuli 79-ročná matka s 57-ročnou dcérou a 52-ročným synom, našla polícia stovku fliaš a alkoholom. A boli medzi nimi aj fľaše, pred ktorými predtým varovali v súvislosti s vysokým obsahom metanolu české orgány.


Séria otráv metanolom si v Českej republike vyžiadala v septembri a októbri 38 obetí. Vinníkov, ktorí jedovatý pančovaný alkohol vyrobili, česká polícia zadržala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok