Polícia v Connecticute získala zaujímave dôkazy o piatkovej streľbe

TASR
15.12.2012 20:23

Polícia v americkom štáte Connecticut získala "veľmi dobré" dôkazy, ktoré by mohli viesť k objasneniu motívov piatkovej masakry na škole v meste Newtown, uviedla dnes agentúra Reuters.

Polícia v Connecticute získala zaujímave dôkazy o piatkovej streľbe
SITA

Podarilo sa získať "niektoré veľmi dobré dôkazy vo vyšetrovaní, ktoré budú využité na vytvorenie kompletného obrazu ako, a najmä prečo sa toto stalo," povedal na tlačovej konferencii poručík Paul Vance.
Dvadsaťročný páchateľ, identifikovaný ako Adam Lanza, podľa prvých zistení v piatok najskôr zabil svoju matku v dome v meste Newtown, kde spoločne bývali. Potom nasadol do jej auta a vyzbrojený dvoma ručnými strelnými zbraňami a puškou sa odviezol do miestnej základnej školy Sandy Hook Elementary School, v ktorej jeho matka pracovala ako učiteľka.

Po vniknutí do školy zastrelil šiestich dospelých a 20 detí vo veku od piatich do desiatich rokov. Privolaní policajti našli strelca mŕtveho v školskej budove. Celkovo zahynulo 28 ľudí vrátane páchateľa a jedna ďalšia osoba utrpela zranenia. Miestni predstavitelia v Newtowne medzitým podľa agentúry AP uviedli, že riaditeľka školy Dawn Hochsprungová zomrela po tom, čo sa vrhla pred strelca v pokuse zastaviť ho. Hochsprungová práve spolu s niekoľkými ďalšími predstaviteľmi školy odchádzala zo stretnutia vo chvíli, keď páchateľ násilne vnikol do budovy školy. Ocitli sa zoči-voči nemu, píše AP.

Témy: Polícia škola
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok