Skrytú kameru z kauzy Sasanka preverí prokurátor

SITA
29.11.2012 09:53

Špeciálna prokuratúra sa začala zaoberať podnetom na vyšetrovanie kauzy Sasanka, píše Sme. Trestné oznámenie podľa denníka hovorí, že podnikateľ Marián Kočner si dal od konkrétnej firmy doma nainštalovať skrytú kameru, ktorou zaznamenal rozhovor so šéfom SaS Richardom Sulíkom.

Skrytú kameru z kauzy Sasanka preverí prokurátor
SITA

"Následne Sulíkovi údajne povedal, že ak vo voľbe generálneho prokurátora nebude hlasovať za Dobroslava Trnku, záznam zverejní," uviedlo Sme.

Hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová potvrdila, že trestné oznámenie bolo doručené na Úrad špeciálnej prokuratúry 22. novembra. O postupe vo vyšetrovaní prokuratúra zatiaľ nerozhodla. Meno oznamovateľa má SME v redakcii, ide však zrejme o fiktívnu osobu.

Firma, ktorú si vraj Kočner objednal, však skutočne existuje. Kameru údajne inštaloval jej šéf, ktorý to v stredu pre SME nepoprel. „Je to pre mňa uzavretá záležitosť,“ povedal s tým, že viac o kauze nebude hovoriť. V podaní sa uvádza, že nahrávacie zariadenie bolo riadne zaúčtované a firma zaň zaplatila DPH.

Údajné vydieranie Sulíka nahrávkou Kočner pre SME odmietol. „Je to absolútne klamstvo.“ Trvá na tom, že kameru mu do domu niekto namontoval bez jeho vedomia. Chce, aby polícia nové informácie preverila. Aj Sulík odmietol, že by sa mu Kočner videom vyhrážal.

„Predpokladám, že vedel, že vydieranie na mňa nezaberá. K zverejneniu videa došlo až potom, čo Kočner zistil, že mu nie som nič platný.“

Video z Kočnerovej kuchyne zverejnili na internete pred voľbami vo februári. Na nahrávke sa Sulík s Kočnerom zhovára o politike aj o podozreniach z korupcie pri voľbe šéfa prokuratúry. Po zverejnení nahrávky Sulík kontakty s Kočnerom oľutoval. Kočner vypísal odmenu pre toho, kto zistí, ako sa kamera do jeho kuchyne dostala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok