Policajný prezident: Kočner zatiaľ o bytovke nevypovedal

TASR, TA3
28.11.2012 11:14

Policajný vyšetrovateľ by mohol rozhodnúť už dnes, či začne trestné stíhanie vo veci podozrivého prevodu bytovky v Bernolákove. Uviedol to policajný prezident Tibor Gašpar, podľa ktorého boli doteraz vo veci vypočuté aspoň tri osoby.

Policajný prezident: Kočner zatiaľ o bytovke nevypovedal
TASR

"V tomto režime je to osoba, ktorá môže poskytnúť k trestnému činu bližšie informácie - minimálne je tu teda podozrenie, že sa trestný čin stal. V tomto režime boli vypočuté, pokiaľ viem, ešte dve osoby. Ide o riaditeľa katastrálneho úradu, ktorý je vo veci zainteresovaný a o poškodenú v trestnom prípade," povedal Gašpar.

V súvislosti s celou kauzou sa v médiách skloňuje aj meno podnikateľa Mariána Kočnera. Ten je bývalým spoločníkom Štefana Ágha, majiteľa spoločnosti, ktorá sa k bytovke v Bernolákove po podozrivom prevode dostala.

"V tejto chvíli neviem povedať, či je (Kočner) nejakým spôsobom priamo zainteresovaný do konania. O tom rozhodne vyšetrovateľ - akým spôsobom a koho bude vypočúvať, ale predovšetkým asi rozhodne v akom režime," doplnil policajný prezident.

"Vypovedal som asi tri hodiny a viem, že je to len v štádiu šetrenia - čiže zbierajú sa materiály. Ja som sa nedozvedel dnes od vyšetrovateľa, že by bolo začaté trestné stíhanie aspoň vo veci a takisto som sa nedozvedel, že by mi bolo vznesené obvinenie," povedal ešte v utorok (27. 11.) Trnka v relácii televízie TA3 Téma dňa, kde opätovne poprel, že by v tomto prípade pochybil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok