Vladimir Kličko opäť vyhral, Wach mu vzdoroval celých 12 kôl

SITA
11.11.2012 08:01

Ukrajinský pästiar Vladimir Kličko zaznamenal sedemnásty triumf v profesionálnom ringu v rade, keď v sobotu večer v nemeckom Hamburgu zdolal Poliaka Mariusza Wacha.

Vladimir Kličko opäť vyhral, Wach mu vzdoroval celých 12 kôl
SITA

Tridsaťšesťročný Ukrajinec zdolal o štyri roky mladšieho súperovi výrokom rozhodcov a udržal si opasky šampióna v superťažkej váhe organizácií WBA, WBO, IBF a IBO, zostal mu aj titul svetového šampióna v hodnotení prestížneho magazínu The Ring. Favorizovaný Ukrajinec s prezývkou 'Dr. Oceľové kladivo' dosiahol už 59. víťazstvo v 62. súboji.

V úvodných kolách to bol vyrovnaný zápas. V závere 5. kola Poliak trochu zatlačil skúsenejšieho súpera spŕškou dobre mierených úderov, no rovnakou mincou a intenzívnejšie mu to Ukrajinec oplatil v 8. kole. Aktivita bola na strane Klička, ktorý pôsobil pasívnejšie okrem spomenutého piateho aj v záverečných dvoch kolách. Uvedomoval si skutočnosť, že na body s určitosťou zvíťazí, nechcel preto riskovať chybu v defenzíve. Poliak v poslednom 12. kole stavil všetko na jednu kartu a vytrvalo útočil, no nepodarilo sa mu nižšieho a ľahšieho súpera knokautovať.

Mariusz "Viking" Wach utrpel vôbec prvú prehru medzi profesionálmi, doteraz uspel v 27 dueloch v sérii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok