Moody's zhoršila ratingy niekoľkých rakúskych bánk

SITA
22.2.2012 14:39

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zhoršila ratingy niekoľkých rakúskych bánk, ktorých úverová spoľahlivosť vyplýva z podpory jednotlivých spolkových krajín. Ratingy rakúskych spolkových krajín agentúra zmenila v polovici februára.

Moody's zhoršila ratingy niekoľkých rakúskych bánk
SITA

Rating dlhodobých záväzkov a dlhodobý depozitný rating Hypo Alpe-Adria-Bank International AG agentúra zhoršila na stupeň A1 z úrovne Aa3 a rating jej podriadených záväzkov na A2 z úrovne A1. Rating podriadených záväzkov Hypo Alpe-Adria-Bank AG klesol na A2 zo stupňa A1. Ratingy týchto bánk podporuje spolková krajina Korutánsko.

Rating dlhodobých záväzkov a dlhodobý depozitný rating Hypo Tirol Bank AG, ktorý je na stupni Aaa, agentúra začala revidovať s možnosťou zníženia. Revidovať s možnosťou zníženia začala aj jej rating podriadených záväzkov, ktorý je na stupni Aa1. Hodnotenie tejto banky podporuje spolková krajina Tyrolsko. Banke Creditanstalt AG agentúra zhoršila na negatívny zo stabilného výhľad ratingu podriadených záväzkov, ktorý je na úrovni Aa3. Banke UniCredit Bank Austria AG agentúra zhoršila výhľad na negatívny zo stabilného v prípade ratingu dlhodobých nezabezpečených záväzkov, ktorý je na stupni Aa2. Zároveň na negatívny zo stabilného zhoršila výhľad jej ratingu podriadených záväzkov, ktorý je na stupni Aa3. Ratingy týchto dvoch bánk podporuje Viedeň. UniCredit Bank Austria je majoritným vlastníkom UniCredit Bank Slovakia s 99-percentným podielom.

Banke Vorarlberger Landes- und Hypothekenbank AG agentúra Moody's zhoršila na negatívny zo stabilného výhľad ratingu dlhodobých nezabezpečených záväzkov a depozitného ratingu, ktoré sú na stupni A1. Na negatívny zo stabilného zhoršila aj výhľad jej ratingu dlhodobých záväzkov a depozitného ratingu, ktoré sú na úrovni Aaa. Zároveň na negatívny zo stabilného zhoršila výhľad jej ratingu podriadených záväzkov, ktorý je na úrovni Aa1. Ratingy Vorarlberger Landes- und Hypothekenbank AG podporuje spolková krajina Vorarlbergsko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok