Armstrongovi potvrdili doživotný dištanc, stratí aj tituly z Tour

TASR, TA3
22.10.2012 13:24

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) v pondelok vyslovila súhlas s rozhodnutím Americkej antidopingovej agentúry v prípade Lance Armstrong, čím naparila bývalému americkému cyklistovi doživotný dištanc a expretekár príde aj o všetkých sedem titulov na Tour de France.

Odňatie víťazstiev ešte musí potvrdiť vedenie Tour de France.

"Lance Armstrong nemá v cyklistike miesto," zdôraznil na pondelňajšej tlačovej konferencii prezident UCI Pat McQuaid. USADA pred dvomi týždňami zverejnila spis popisujúci "najsofistikovanejší antidopingový systém" tímu U.S. Postal, ktorého aktérom mal byť aj Armstrong. Okrem toho dokument obsahoval viacero výpovedí Američanových bývalých tímových kolegov vrátane Tylera Hamiltona, Georgea Hincapieho či Floyda Landisa.

Armstrong v kauze neustále trval na svojej nevine a nikdy nemal pozitívny dopingový nález. USADA mu však v auguste na základe získaných dôkazov a faktu, že sa cyklista proti obvineniam už odmietal brániť, udelila doživotný zákaz činnosti a odobrala mu všetkých sedem titulov z Tour de France. Predstavitelia UCI v pondelok odsúhlasili rozhodnutie USADA.

Informovala agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok